Afiş Yarışması

Sevda - Cenap And Müzik Vakfı,
“37. Uluslararası Ankara Müzik Festivali”
Afiş Yarışması Şartnamesi

KONU:

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından 36 yıldır aralıksız, azim ve özveri ile düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin 37. yılının afişinin tasarlanmasıdır.

Cumhuriyetimizle birlikte, sanat ve müzik alanlarında kurulan tüm eğitim kuruluşları ile müzik, opera, bale ve tiyatro sanatçılarının neredeyse tümünü yetiştirmiş olan Başkentimizde uluslararası bir müzik festivalinin eksikliği Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın girişimleri sonucunda, Kültür Bakanlığı’nın maddi manevi katkıları, Dışişleri Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Ankaralı sanatseverler, yabancı misyon ve kültür merkezleri, milli bankalar, özel girişimciler ve Başkentin müzik kurumlarının katkılarıyla giderilmiş ve başkent kendi festivaline kavuşmuştur.

Uluslararası Ankara Müzik Festivali, Türkiye Cumhuriyeti’nin çoksesli müzikal hareketinin ilk başladığı yer olması ve bunun sanatsal yansımasının bu festivalde temsili ile önem kazanmakta, Festivalde genç Türk sanatçılara olanak yaratılması, Türk eserlerinin seslendirilmesi ve ilk seslendirmelerin bir gelenek haline getirilmesi ile ulusal anlamda müziğimizin gelişimine katkı sağlamaktadır.

Uluslararası işbirlikleri, uluslararası sanatçıların başkentte ağırlanması, sanatsal buluşmaların her yıl artarak devam ettiği 36 yıldır Başkent’in en uzun soluklu müzik etkinliği olan festivalin içeriğinde; senfonik müzik, etnik müzik, çağdaş dünya müziği, Flamenko, bale ve dans, mizah içerikli müziğe kadar geniş bir yelpaze sunulmaktadır.

Başkentin müzik aracılığı ile tanıtımına ve şehrin ekonomik hayatına katkı sağlayan, Avrupa Festivaller Birliği üyesi olan ve her yıl program içeriğine göre başta Avrupa ağırlıklı olmak üzere Amerika ve Asya ülkelerinden 500–750 arası sanatçının konuk edildiği festivalin 37 .’si 4-28  Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Festivalde, senfoni orkestraları, oda müziği, caz, ve dansa uzanan birbirinden değerli, özel sanatçı ve toplulukların programları yer alacaktır.

ÖDÜLLER:

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı  “37. Uluslararası Ankara Müzik Festivali Afiş Yarışması”nda dereceye girenlerden;

Birinciye        5.000 TL para ödülü

İkinciye          3.000 TL  para ödülü
Üçüncüye        1.500 TL  para ödülü

3 adet de mansiyon belgesi verilecektir.

Seçilen ilk  25 tasarım Festival kapsamında sergilenecektir.

ŞARTLAR:

Yarışma tüm tasarımcılara açıktır.

• Her yarışmacı en fazla 3 afişle yarışmaya katılabilir.
  • Yarışmaya ekip olarak katılabilir.
  • Her ekip yarışmaya en fazla 3 afişle katılabilir.
  • Yarışma kültürel bir etkinliği desteklemek için düzenlendiğinden, tüm katılımcılar eserlerinin topluma açık alanlarda sergilenmesini ve  37. Festivalin farklı boyut ve niteliklerdeki tüm basılı materyallerinde kullanılmasını önceden kabul etmiş sayılır.
  • Tasarımların özgün olması önemlidir. Çalıntı, esinlenilmiş vb. katılımlar katılımcılarının yasal sorumluluğundadır. Olumsuz bir durumda yaptırımı olabilir.
  • Dereceye giren tasarımların orijinal çalışma dosyaları istenecektir.
  • Eserlerin baskı tekniğine uygun çözünürlük ve teknikte çalışılması gerekmektedir. Seçilen işin baskı dokümanı ayrıca istenecektir.
  • Gönderi koşullarını yerine getirmemiş katılımcılar yarışma dışı bırakılır.

SON BAŞVURU

3 Ocak 2020, Cuma, saat 17.30’a kadar

DEĞERLENDİRME:

Gönderilen afişler aşağıdaki şu kriterlere göre değerlendirilecektir:

Verilen temanın stratejik çözümleme gücü,

Konuya olan yaklaşımın yaratıcılığı ve özgünlüğü,

Görsel tasarımında kullanılan tipografik ya da imgesel çözümün başarısı.

JÜRİ:

Prof. Tevfik Fikret Uçar,  Anadolu Üniv. GSF Grafik Bölümü

Prof. Namık Kemal Sarıkavak, Hacettepe Üniv. GSF Grafik Bölümü

Öğr. Gör. Murat Dorkip, Hacettepe Üniv. GSF Grafik Bölümü

Prof. Dr. Levent Merçin Dumlupınar Üniv., GSF Grafik Anasanat Dalı

Öğr. Gör. Ömer Durmaz, Dokuz Eylül Üniv. GSF Grafik Bölümü
Öğr. Gör. Savaş Çekiç, Marmara Üniv. Grafik Bölümü

Yrd. Doc. Halime Türkkan, Başkent Üniv. Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel Sanatlar ve Tasarım Bölümü

Ali Başman, SCA Müzik Vakfı, Yönetim Kurulu Başkanı

Murat Başman, SCA Müzik Vakfı, Yönetim Kurulu Üyesi

Pınar Alpay Yüksel, SCA Müzik Vakfı, Genel Sekreter

AFİŞTE KULLANILMASI ZORUNLU BİLGİLER:

Afişte kullanılması zorunlu logoları indirmek için tıklayınız

· Tarih: 4-28 Nisan 2020

· SCA Müzik Vakfı logosu

· Ankara Müzik Festivali logosu  (Festival logosu renkleri tasarımınıza göre değişebilir.)

· Avrupa Festivaller Birliği logosu

· T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı logosu

· Onur Üyesi sponsorların logolarının yerleştirileceği bir alan

· Festivalin web sitesi adresi www.ankarafestival.com

AFİŞ GÖNDERİ FORMATI:

Yarışmacılar tasarladıkları afişleri dikine, en 35 cm x boy 70 cm ölçüsünde ve en az 300 dpi çözünürlükte CMYK renk modunda hazırlamalıdır

Tasarımlar  JPEG formatında gönderilecektir.

Hazırlanan JPEG dosyaya isim verirken rumuz kullanılmalıdır. Birden fazla afiş gönderen kişi ya da ekipler aynı rumuzu kullanmalı ve ek olarak yanında 1, 2, 3 gibi rakamlar vermelidir.

E-POSTA İLE GÖNDERİM:

JPG belge e-posta ile gönderilecektir. Bu nedenle JPG  belgenin boyutu 10 mb’ı geçmemelidir (Kazanan tasarımcıdan orijinal boyutunda tekrar istenecektir). Dosya boyutunu büyük gönderenler elenecektir.

E-postanın konu kısmına “37. Uluslararası Ankara Müzik Festivali Afiş Yarışması” yazılmalıdır.

E-postanın içinde ise tasarımcının açık şekilde kişisel bilgisi yazılmalıdır.

Ad ve Soyad :
TC Kimlik No :
Cep Telefonu :

Adres :

Tasarlanan çalışmalar jüriye JPG dosya olarak gönderileceğinden JPG isimlerinde tasarımcıya ilişkin hiçbir bilgi bulunmamalıdır. Aksi takdirde değerlendirmeye alınmayacaktır.

GÖNDERİ E-POSTA ADRESİ:

37.afis@ankarafestival.com

TELİF:

Yarışma sonunda ödüle, mansiyona ve sergilenmeye değer görülen eserlerin görselleri, bütün telif haklarıyla Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından basit ruhsat şeklinde mali hakları devralınmış gibi işlem görür.  Sevda-Cenap And Müzik Vakfı ödül, mansiyon ya da sergilenmeye değer bulunan tasarımların görsellerini; Sevda-Cenap And Müzik Vakfı uzantılı internet sayfalarında, televizyon yayınlarında, internet ve sosyal medya sitelerinde, etkinliklerde ve eğitim faaliyetlerinde afiş, katalog, broşür vb.  her türlü tanıtım malzemeleri olarak 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunun ilgili maddelerinde belirtilen şekilde; işleme, çoğaltma, yayma, temsil, işaret, ses veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkının yanı sıra sergilemek üzere kullanma ve gösterme hakkı da dâhil olmak üzere tüm telif haklarına herhangi bir bedel ödemeksizin kullanma hakkına sahip olacaktır. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak Sevda-Cenap And Müzik Vakfı, söz konusu eserleri amaç ve faaliyetlerini gerçekleştirmek için kaynak oluşturmak amacıyla kullanma hakkını saklı tutar. Aday yapmış olduğu bu başvuru iler bu hususa herhangi bir itirazda bulunmayacağını ve yasal yollara başvurmak hakkından şimdiden gayrikabili rücu feragat ettiğini beyan, kabul ve taahhüt eder.

DEĞERLENDİRME:

Yarışmaya katılan tüm işler jüri üyeleri tarafından 11 Ocak 2020 tarihinde kapalı olarak değerlendirilecektir. Yarışma sonucu 14 Ocak 2020  günü kurumun web sitesi www.andmuzikvakfi.com dan duyurulacaktır.

BİLGİ VE SORULAR İÇİN:

Yarışma sekreterliği