“GENÇLİK HAFTASINA ÖZEL”

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

“ÖĞRENCİ KARMA SERGİSİ”

Sevda- Cenap And Müzik Vakfı Mayıs ayında sanatseverlere sanat dolu bir ay sunuyor. Bunlardan ilki, Sevda- Cenap And Müzik Vakfı ve Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi  işbirliğiyle düzenlenen  “ Gençlik Haftasına Özel  Öğrenci Karma Sergisi” , 12 Mayıs Cuma günü saat 18.30’da, And Sanat’ta açılıyor.

Karma Sergi Sanatçıları

Beyza Nur Tören

Deniz Baykal

Burcu İmren Baran

Deniz Yasmin Küçükdemirci

Büşra Nur Öcal

Esra Aksungur

Esra Zeynep Demirbacak Hasan Kızıldağ Hatice Hocaoğlu
Hatice Sümeyra Demir

Nehir Balcı

Kardelen Arin

Nesrin Aydoğan İşler

Necati A. Şenlik

Onur Aydın

Oya Yanardağ Ömer Koçal Özge Karadeniz
Özlem B. Ünal Ayyıldız Rabia Gümüş Şehriban Akdağ
Tuğçe Erdoğan Zahide İnan

nkara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Ankara Üniversitesi çatısı altında 1997 yılında kurulan Güzel Sanatlar Fakültemizde,

2015 yılında Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım ile Müzecilik Bölümleri, 2016 yılın- da Temel Eğitim Bölümü faaliyete geçmiştir. İlk olarak Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Lisans programı açılmıştır. Programın dili Türkçedir, ancak isteğe bağlı mesleki İngilizce dersleri ile yabancı dil eğitimine de özellikle önem verilmektedir.

Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, geçmiş kültürleri, kültür varlıklarını ve müzeleri tanıyan çağın bilimsel, teknolojik ve sanatsal bilgisine hakim, yaratıcı, çözüm üreten, sosyal sorumluluk sahibi sanatçı, tasarımcı ve korumacı yetiştirmede öncü bir eğitim kurumu olmayı hedeflemektedir. Gücünü köklü bir yapıya sahip olan Ankara Üniversitesinin akademik birikiminden almaktadır. Güzel Sanatlar Fakültesinin akademik kadrosu kendi uzmanlık alanlarında çok yönlü donanıma sahip, eğitimcilik deneyimleri olan öğretim üyelerinden oluşmaktadır.

Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, araştırmacı, eleştirel ve katılımcı yaklaşı- mı ile günümüz sanat ortamında öncü, geleceğe yönelik bilimsel projeler geliştirmeyi ve hayata geçirmeyi amaç edinmiş bir eğitim kurumu olarak her geçen gün daha da gelişerek ve yenilenerek yoluna devam edecektir.

Sevda-Cenap And  Müzik Vakfı ve  Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile düzenlenen “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” kutlamaları çerçevesinde  fakülte  öğrencilerinin  eserlerinden  oluşan  “Gençlik  Haftasına  Özel Karma Sergi’nin bu alanda çalışacak olan öğrencilerimiz ve akademisyenler için yararlı olacağı kanısındayım.

Prof. Dr. Ayşe ÇAKIR İLHAN

Dekan V.