ÖZGE KINIKLI “HER ZAMAN DANS”
Resim Sergisi
13 Ocak – 2 Şubat 2017

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı (SCAMV) tarafından düzenlenen Özge Kınıklı’nın “Her zaman Dans” Resim Sergisi 13 Ocak 2017, Cuma günü, saat 19.00’da Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın yeni sanat buluşma noktası And Sanat’ta (Tunalı Hilmi Cad. No:114/26) açılacak.

13 Ocak- 2 Şubat 2017 tarihleri arasında Pazar günleri hariç her gün saat 10.00-19.00 arasında gezilebilecek sergide çocuklarla atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

1984 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Bale bölümünden sınıf atlayarak mezun olan sanatçı, 1993 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu (MDT)’na katıldı. Toplulukta dansçılık, eğitmenlik ve koreografi görevlerini üstlendi.

Öğrencilik hayatından itibaren çeşitli burslarla Avrupa ve Amerika’da bulundu. Türkiye’de bulunan yüksek eğitim kurumlarındaki eğitmenlik görevlerinin yanı sıra almış olduğu dâvetlerle Amerika’nın çeşitli eyaletlerinde de profesyonel olarak dansçılık, eğitmenlik, koreografi ve asistanlık görevleri üstlendi. Sayısız yerli ve yabancı eğitmen ve koreograflarla aktif olarak çalıştı, almış olduğu görevlerle yurtiçi ve yurtdışı turnelerinde Türkiye’yi temsil etti.

Sanatçı bir aileden gelen Kınıklı resim yapmaya çok küçük yaşlarda başlamıştır. Mustafa Ayaz atölyesindeki çalışmalara da katılan Kınıklı 30 yılı aşkın bir süredir icra etmekte olduğu asli görevine devam etmektedir.