Burcu ZORLU

Burcu Zorlu, 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girdi.  Burada, Prof. Reyyan Başaran ile keman, Prof. Ulvi Yücelen ile oda müziği çalıştı ve 2002 yılında pekiyi derece ile mezun oldu. Aynı yılda, Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nda II. Keman üyesi olarak çalışmaya başladı.  Daha sonra I. Keman grubunda çalışmalarını sürdürdü.

Konservatuvar eğitim süreci ve sonrasında Sylvie Gazeu, Joshua Epstein, Pierre Amoyal, Calvin Wiersma, Orhan Ahıskal, Ellen Jewett, Özcan Ulucan gibi eğitmen ve sanatçılar ile atölye çalışması ve ustalık sınıfları gibi etkinliklerde çalışma olanağı buldu.  Avrupa Birliği Projesi kapsamında kurulan World Youth Orchestra’da çalmaya hak kazandı.  Bu kapsamda 2009-2010 yıllarında Türkiye’de, İtalya’da Riva Del Garda Uluslarası Müzik Festivali’nde ve Prag’da çok sayıda konserler verdi.  2012 ve 2013 yıllarında Klasik Keyifler Müzik Festivali kapsamında oda müziği konserleri verdi.

Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Dr. Orhan Ahıskal ile keman, Prof. Ellen Jewett ile oda müziği çalışarak 2015’te keman dalında tezli yüksek  lisans eğitimini tamamladı.

Burcu Zorlu, çalışmalarına Şubat 2017’den itibaren Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası başkemancısı olarak devam etmektedir.

EVREN BİLGENOĞLU (Viyola)

Evren Bilgenoğlu Nazilli’de doğdu. 1988 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet  Konservatuvarı’a girerek Feza Gökmen ile viyola eğitimine başladı. 1998’de H.Ü. Ankara Devlet Konservatuarı’ndan başarı ile mezun olduktan sonra yine Feza Gökmen ile Yüksek Lisans eğitimine devam etti. Bu süre boyunca Hacettepe Üniversitesi Oda Orkestrası’nda viyola grup şefliği yaptı.

Doktora eğitimi için gittiği Florida State University’de (F.S.U.) Prof. Dr. Pamela Ryan ile çalışmalarına devam eden sanatçı, 2003 yılında MTNA (Music Teachers National Association) yarışmasında  Florida Eyaleti birincisi seçildi. Kuzey Amerika ve Avrupa’da çeşitli müzik festivallerinde Bruno Giuranna, Tatiana Masurenko, Amy Brandfonbrener, Roberto Diaz, Karen Dreyfus, Jeffery Irvine gibi ünlü viyola sanatçıları, Penderecki Quartet,  ve Krzysztof Penderecki, Ladislav Kubik, Ellen Taaffe Zwilich gibi çağımızın önde gelen bestecileri ile çalışma olanağı buldu. Çağdaş müzik üzerine yoğunlaşan ve yaylı dörtlü için bestelenen eserlerin ilk seslendirilişini yapan ‘Eppes Quartet’in violisti olarak Carnegie Hall, NY dahil olmak üzere birçok yerde konserler verdi. Sanatçının Amerika’da satışa sunulmuş ve Naxos müzik kütüphanesinde bulunan oda müziği CD’leri mevcuttur.

2008 yılında F.S.U.’den ‘Doctor of Music’ derecesi ile mezun olan  Evren Bilgenoğlu,  çeşitli devlet senfoni orkestralarının programlarında ‘solist sanatçı’ olarak yer aldı. Yurt içinde ve dışında resitaller ve farklı gruplar ile oda müziği konserleri vermeye devam eden ve yaptığı masterclass ve seminer sunumları ile akademik çalışmalarını da aktif olarak sürdüren Doç.Dr. Evren Bilgenoğlu halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisidir.