Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın ülkemiz çoksesli müziğine büyük emeği geçmiş bir besteci, yorumcu ve/veya eğitimciye katkılarından dolayı Vakfın ve müzikseverlerin şükranlarını sunmak üzere her yıl takdim ettiği “Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası”nın 29’uncu sahibi belirlendi.cumhuriyet_20161130_15

Vakıf Kurullarının oybirliği ile son kuşak çağdaş-evrensel Türk Sanat Müziği bestecilerinin ilki ve kuşkusuz kuşağının öncülerinden olarak Turgay Erdener, “Geniş bir çağdaş müzik türleri dağarını özenle işlemiş, pek çok türde özgün eserler vermiş; bu yönüyle kendisinden sonra gelen genç bestecilere esin kaynağı olmuş, öncülük yapmış besteci ve eğitimcimiz” olması nedeniyle “2016 Yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası”na layık görülmüştür.

Tören 6 Aralık’ta

Değerli besteci Turgay Erdener’in madalyası 6 Aralık 2016 akşamı saat 20.00’de Ankara MEB Şura Salonu’nda yapılacak bir törenle tevdii edilecek. Törende Erdener’in çok yönlü besteciliğinin örneklerinin dinlenebileceği bir konser yer alacak.

Tören programını indirmek için tıklayın.

Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası Sahipleri

SCAMV Vakıf Onur Ödülü Altın Madalya Sahipleri

İlk kez 1989 yılında Cevat Memduh Altar’a verilen bu ödüle ilerleyen yıllarda Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Necil Kazım Akses, İlhan Usmanbaş, Leyla Gencer, Cemal Reşit Rey, İdil Biret ve Suna Kan, Nevid Kodallı, Hasan Ferid Alnar, Ferhunde Erkin, Ferid Tüzün, Prof.Dr. Kamuran Gündemir, Hikmet Şimşek, Faik Canselen, Ayhan Baran, Prof.Dr. İhsan Doğramacı, Ayla Erduran, Gülsin Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İlhan Baran, Muammer Sun, Gürer Aykal,  H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı, Ertuğrul Oğuz Fırat, Ruşen Güneş ve Yalçın Tura layık görüldü.

SCA Ödülleri sayfasından detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayın.