1.SUNA KAN ULUSLARARASI KEMAN YARIŞMASI

Dünyada ilk kez ülkemizde uygulanan

“Beste Yarışması& Enstruman Yarışması & Konser” Üçlemesinin ikinci basamağı

“1.Suna KAN Uluslararası Keman Yarışması” için geri sayım başladı.

ADK-DER, 2011 yılından beri üç yılda bir keman veya viyolonsel için beste ve icra yarışmaları düzenleyerek bu yarışmaların birincilerini orkestra eşliğinde tadına doyulmaz konserlerle sanat dünyasına armağan ediyor.

Bu yıl ilk kez uluslararası düzeyde ve Devlet Sanatçımız Suna KAN adına gerçekleştirilecek          “I. Suna KAN Uluslararası Keman Yarışması”  28 – 30 Nisan 2017 tarihleri arasında kemanın yıldızını seçiyor.

Yurt içinden ve yurt dışından, ikisi Kırgız, biri Rus, biri Bulgar ve on yedisi Türk olmak üzere 21  adayın başvuruda bulunduğu yarışmaya katılmaya hak kazanan asiller, 25 Mart 2017 günü Suna KAN, Tayfun BOZOK, Arzu GÜRERK SUGÜNEŞ, Şenzelita BAYRAM AYKANAT’ tan oluşan Ön Eleme Komisyonu ile belirlenmişti.

Yarışmanın zorunlu repertuvarındaki en önemli eseri, derneğin 20 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirdiği  “4. Beste Yarışması” nda birinci gelen Onur Arınç Duran’ın bestesi  olacak.

Derneğin genç sanatçılara yönelik devam ettirdiği bu projelerin en büyük destekçisi ve  takipçisi olan, ADK-DER’ in onur üyesi, Devlet Sanatçısı Suna KAN’ ın adına gerçekleştirilecek bu yarışmanın sonunda birincilik elde eden yarışmacı “4. Beste Yarışması” nda birinci seçilen eseri 7 Mayıs 2017 günü, proje kapsamında “14-29 Yaş arası”  kurulacak ADK-DER Flarmoni Orkestrası” eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonunda icra edecek, konser öncesinde ise yarışmalarda derece alan bütün yarışmacıların ödüllerini alacağı bir ödül töreni gerçekleştirilecektir.

Yarışmaya Katılacak Adaylar:

Ezgi Su Apaydın