KAPANIŞ KONSERİ

Gürer Aykal, şef
Hande Küden, keman
Nil Kocamangil, çello

Onursal başkanlığını Prof. Gürer Aykal’ın yaptığı, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, genç şef Orhun Orhon ve öğrencileri tarafından 2011 yılında kurulmuştur. Çalışmalarını MÜZGENDER (Müzikle Yaşayan Gençlik Derneği) ve Vakfımız koruması, kollaması ve çatısı altında sürdüren orkestra, bu yıl Festivalimizin kapanış konserini verecek.
Hande Küden ülkemizin gelecek vaat eden genç kemancılarından… Berlin Filarmoni’nin 2015’de açtığı sınavda en genç aday olmasına rağmen 80 kişi arasından orkestraya seçilen üç kişiden biri oldu.
Gecenin diğer solisti ve ülkemizin yeni kuşak başarılı çellistlerinden Nil Kocamangil, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı bölüm birincisi… Dünyaca ünlü çellist Yo-Yo Ma’nın kendisinden övgü ile söz ettiği Nil Kocamangil, 2006 yılından itibaren katıldığı uluslararası ve ulusal yarışmalarda birçok ödül kazandı.

Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası
Gürer Aykal, şef
Hande Küden, keman
Nil Kocamangil , çello

J. Brahms Keman, Viyolonsel ve Orkestra için Konçerto, Op. 102, La minor
I. Allegretto
II. Andante
III. Vivace non troppo – poco meno Allegro – Tempo I

U. C. Erkin 1. Senfoni
I. Allegro aperto
II. Adagio
III. Allegro scherzando
IV. Moderato-Allegro non troppo-allegro

Tüm sanatseverleri Festivalimize bekliyoruz. Biletler Biletix’te satışta.
Tarih Yer Bilet Fiyatı
30 Nisan Pazar 20:00 – MEB Şura – 44 TL (Tam) – 34 TL (Öğrenci)