Sevda – Cenap And Müzik Vakfı, “35. Uluslararası Ankara Müzik Festivali” Afiş Yarışması Şartnamesi

KONU:

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından 34 yıldır aralıksız, azim ve özveri ile düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin 35. yılının afişinin tasarlanmasıdır.

Cumhuriyetimizle birlikte, sanat ve müzik alanlarında kurulan tüm eğitim kuruluşları ile müzik, opera, bale ve tiyatro sanatçılarının neredeyse tümünü yetiştirmiş olan Başkentimizde, uluslararası bir müzik festivalinin eksikliği Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın girişimleri sonucunda, Kültür Bakanlığı’nın maddi manevi katkıları, Dışişleri Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Ankaralı sanatseverler, yabancı misyon ve kültür merkezleri, milli bankalar, özel girişimciler ve Ankara’nın müzik kurumlarının katkılarıyla giderilmiş ve başkent kendi festivaline kavuşmuştur.

Uluslararası Ankara Müzik Festivali, Ankara’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin çoksesli müzikal hareketinin ilk başladığı yer olması ve bunun sanatsal yansımasının bu festivalde temsili ile önem kazanmakta, Festivalde genç Türk sanatçılara olanak yaratılması, Türk eserlerinin seslendirilmesi ve  ilk seslendirmelerin bir gelenek haline getirilmesi ile ulusal anlamda müziğimizin gelişimine katkı sağlamaktadır.

Uluslararası işbirlikleri, uluslararası sanatçıların başkentte ağırlanması, sanatsal buluşmaların her yıl artarak devam ettiği 34 yıldır Başkent’in en uzun soluklu müzik etkinliği olan festivalin içeriğinde; senfonik müzik, etnik müzik, çağdaş dünya müziği, Flamenko, bale ve dans, mizah içerikli müziğe kadar geniş bir yelpaze sunulmaktadır.

Başkentin müzik aracılığı ile tanıtımına ve şehrin ekonomik hayatına katkı sağlayan, Avrupa Festivaller Birliği üyesi olan ve her yıl program içeriğine göre başta Avrupa ağırlıklı olmak üzere Amerika ve Asya ülkelerinden 500–750 arası sanatçının konuk edildiği festivalin 35.’si 4–26 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Festivalde, senfoni orkestraları, oda müziği, caz, Flamenko ve etnik dansa uzanan birbirinden değerli, özel sanatçı ve toplulukların programları yer alacaktır.

ÖDÜLLER:

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı  “35. Uluslararası Ankara Müzik Festivali” Afiş Yarışması’nda dereceye girenlerden birinciye 5000 TL, ikinciye 3000 TL ve üçüncüye 1500 TL  ödül verilecektir. 3 adet de mansiyon belgesi verilecektir. Seçilen ilk 35 tasarım Festival kapsamında sergilenecektir.

ŞARTLAR:

Yarışma tüm tasarımcılara açıktır. Her yarışmacı en fazla 3 afişle yarışmaya katılabilir. Yarışmaya ekip olarak katılabilir. Her ekip yarışmaya en fazla 3 afişle katılabilir.

Yarışma  kültürel  bir  etkinliği  desteklemek  için  düzenlendiğinden,  tüm katılımcılar eserlerinin topluma açık alanlarda sergilenmesini ve  35. Festivalin farklı boyut ve niteliklerdeki tüm basılı materyallerinde kullanılmasını önceden kabul etmiş sayılır. Tasarımların özgün olması önemlidir. Çalıntı, esinlenilmiş vb. katılımlar katılımcılarının yasal sorumluluğundadır. Olumsuz bir durumda yaptırımı olabilir.

Dereceye giren tasarımların orijinal çalışma dosyaları istenecektir. Eserlerin baskı tekniğine uygun çözünürlük ve teknikte çalışılması gerekmektedir. Seçilen işin baskı dokümanı ayrıca istenecektir. Gönderi koşullarını yerine getirmemiş katılımcılar yarışma dışı bırakılır.

SON BAŞVURU

2 Şubat 2018 Cuma akşamı saat 17.30’a kadar

DEĞERLENDİRME:

Gönderilen afişler aşağıdaki şu kriterlere göre değerlendirilecektir:

Verilen temanın stratejik çözümleme gücü.

Konuya olan yaklaşımın yaratıcılığı ve özgünlüğü.

Görsel tasarımında kullanılan tipografik ya da imgesel çözümün başarısı.

JÜRİ:

Prof. Tevfik Fikret Uçar, Anadolu Üniv. GSF Grafik Bölümü,

Prof. Namık Kemal Sarıkavak, Hacettepe Üniv. GSF Grafik Bölümü,

Öğr. Gör. Murat Dorkip, Hacettepe Üniv. GSF Grafik Bölümü,

Yrd. Doc. Ahmet Gürata, Bilkent Üniv. İletişim ve Tasarım Bölümü,

Öğr. Gör. Ömer Durmaz, Dokuz Eylül Üniv. GSF Grafik Bölümü,

Yrd. Doc. Halime Türkkan, Başkent Üniv. Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel Sanatlar ve Tasarım Bölümü.

SCA Müzik Vakfı, Yönetim Kurulu Başkanı, Ali Başman

SCA Müzik Vakfı, Yönetim Başkan Yardımcısı, Murat Başman.

SCA Müzik Vakfı, Genel Sekreter, Pınar Alpay Yüksel

AFİŞ GÖNDERİ FORMATI:

Yarışmacılar tasarladıkları afişleri vektörel+piksel PDF formatında, dik 50×70 cm ölçüsünde ve 305 PPI çözünürlükte CMYK renk modunda hazırlamalıdır.

Hazırlanan PDF dosyaya isim verirken rumuz kullanılmalıdır. Birden fazla afiş gönderen kişi ya da ekipler aynı rumuzu kullanmalı ve ek olarak yanında 1, 2, 3 gibi rakamlar vermelidir.

AFİŞTE KULLANILMASI ZORUNLU BİLGİLER:

Afişte kullanılacak logolar şu adresten indirilebilir: www.andmuzikvakfi.com/logolar.zip

• Tarih: 4-26 Nisan 2018
  • SCA Müzik Vakfı logosu
  • Uluslararası Ankara Müzik Festivali Pulu
  • Avrupa Festivaller Birliği logosu
  • Kültür Bakanlığı logosu
  • Onur Üyesi sponsorların logolarının yerleştirileceği bir alan
  • Festivalin web sitesi adresi: www.ankarafestival.com
  • Bilet satışı bilgisi

E-POSTA İLE GÖNDERİM:

PDF belge e-posta ile gönderilecektir. Bu nedenle PDF belgenin boyutu 10 mb’ı geçmemelidir (Kazanan tasarımcıdan orijinal boyutunda tekrar istenecektir). Dosya boyutunu büyük gönderenler elenecektir.

E-postanın konu kısmına “35. Uluslararası Ankara Müzik Festivali Afiş Yarışması” yazılmalıdır. Değerlendirme sürecine katılacak tüm eserleri, yarışma sekreterliği tek bir dosya haline getirecek ve rumuz vererek jüri üyelerine iletecektir.

E-postanın içinde ise tasarımcının kişisel bilgisi yazılmalıdır: Ad ve Soyad. Adres ve telefon. Tasarlanan çalışmalar jüriye PDF dosya olarak gönderileceğinden PDF isimlerinde tasarımcıya ilişkin hiçbir bilgi bulunmamalıdır. Aksi takdirde değerlendirmeye alınmayacaktır.

GÖNDERİ E-POSTA ADRESİ:

35.afis@ankarafestival.com

DEĞERLENDİRME:

Yarışmaya katılan tüm işler jüri üyeleri tarafından 7 Şubat 2018  tarihinde kapalı olarak değerlendirilecektir.

Yarışma sonucu 8 Şubat 2018   günü kurumun web sitesinden

(www.andmuzikvakfi.com) duyurulacaktır.