PALABIYIK MİNNOŞLAR , Resim Sergisi
7 – 21 Nisan 2017

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen “Palabıyık Minnoşlar” Resim Sergisi 7 Nisan Çarşamba günü saat 19.00’da Vakfımızın yeni sanatsal buluşma noktası And Sanat’ta açılacak.

AYŞE SARAY

1964 yılında Ankara’da doğdu.
1987 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Tanısal radyoloji konusunda uzmanlık yaptı.
Sanat eğitimine, çocukluğunda, Eşref Üren ve Osman Zeki Oral’ın, Ankara Devlet Güzel Sanatlar Galerisinin Zafer Pasajındaki “Cıvıltı Atölyesi” ile başladı. Halen süren sanat çalışmalarına 80’lerin sonundan itibaren fotoğraf, heykel, çini ve diğer teknikler de eklendi.
2011 yılından itibaren AFSAD fotoğraf dergisi Kontrast ve sanal fotoğraf dergisi Fotografya yayın kurullarında görev aldı. 30-33. sayılarında Kontrast fotoğraf dergisinin grafik düzenlemesini yaptı.
Ankara Kadın Ressamlar Derneği (AKRD), Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD), Türkiye Sanal Fotoğraf Müzesi (TSFM) ve BodrumART Sanat ve Kültür Derneği üyesidir.

Kişisel sergi ve gösteriler:

Soyut fotoğraf sergisi “Düşsel Gerçekler” Ankara (ÇSM, AÜTF ve Çinçin Bağları Atatürk Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi), İstanbul (İFSAK, AB Ofisi Kadın Haftası Etkinlikleri), Adana, Antalya, Ayvalık, Gökova, Kosova; “Düşsel: Mavi” Ankara, İstanbul (Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi, 22. İFSAK Fotoğraf Günleri), Gökova; “G’iz” (Fotoritim), “Düşsel Ateş” (Fotografya), “Düşsel” fotoğraf gösterisi İzmir’de; “Palabıyık Minnoşlar” resim serisi ise Ankara (İlhan Sanatevi, 4. Artforum Sanat Fuarı) ve Gökova’da izleyicilerle buluşmuştur.

Sanat eğitimi, katıldığı atölyeler:
Eşref Üren, Osman Zeki Oral (pastel, desen)
Bünyamin Balamir, Ercan Gülen (desen, lavi)
Asım Yücesoy, Orhan Güler, Saadet Gözde, Teymur Ağalıoğlu (suluboya)
Emel Seyrantepe (desen, lavi, suluboya)
Yurdanur Özdinç (soyut, yağlıboya, karışık teknik)
Gülseren Sönmez (çeşitli teknikler)
Filinta Önal, Turgut Tuna (heykel, çini)
Elma Sanat Atölyesi, AB Porselen Atölyesi (porselen boyama)
AFSAD, FSK, Tacettin Teymur Fotoğraf Atölyesi (fotoğraf )
AFSAD, Cenap Saryal, Güneş Baskı Teknikleri (fotoğraf )
Ka Fotoğraf Atölyesi, Serdar Bilici, Alternatif Baskı Teknikleri (fotoğraf)
AFSAD ve Ka Fotoğraf Atölyesi, İğne Deliği Fotoğrafçılığı (fotoğraf )
Tosca Sanat Tasarım Atölyesi, Ozan Bilginer Serigrafi Baskı Atölyesi (baskıresim)
ZİÇEV (Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı) Fotoğraf Atölyesi – Eğitmenlik

“DÜŞSEL GERÇEKLER”

“Düşsel Gerçekler”, hüküm süren karmaşa ve teknolojinin etkisiyle daha da hızlanan yaşam akışını bir an için de olsa durdurup, gittikçe daha uzaklarda ve büyük ölçeklerde aradığımız düşlerimizi çağrıştıran renk ve ışık oyunlarını, emektar ve mekanik bir Nikon FG 20 yardımıyla, gözümüzün önünde, elimizin altında, hatta kendi derinliklerimizde keşfetmenin ve arınmanın hazzını yansıtmaktadır.
Soyutlamanın ötesine geçen soyut kompozisyonlardan oluşan, klasik fotoğraf bakışını resmin estetik kompozisyon anlayışıyla zenginleştiren, uzak ve soğuk “soyut” kavramını yakın ve sıcak bir konuma taşıyan sergi, ışık kırınım ve yansıtma gücü yüksek malzemelerden kurgulanmış olan düşsel; ancak gerçek fotografik görüntülerden oluşmaktadır.

“DÜŞSEL: MAVİ”

“Düşsel: Mavi”, 2005 şubatında Ankara’dan başlayarak paylaşıma sunulan “Düşsel Gerçekler”in, mavinin sonsuz derinliklerinde devam eden yolculuğundan kesitler içermektedir.

“PALABIYIK MİNNOŞLAR”

“Palabıyık Minnoşlar”, soyutlama, kübizm, grafik, animasyon ve illüstrasyon özelliği taşımaktadır. Gündelik yaşamdan varoluşçuluğa uzanan değişik konuları sorgulamaktadır. Yağlıboya, akrilik ve suluboya gibi sanatsal uygulamaların yanısıra sayısal ortama ve porselen gibi değişik yüzeylere uyarlanabilmektedir. Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından marka ve desen açısından tescillenmiştir.

Tüm sanatseverleri sergimize bekliyoruz. Pazar günler hariç 10.00- 19.00 saatleri arasında sergiyi ziyaret edilebilinecek.