Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın Ankaralılar için çok özel olan festivali, geleneklerine uygun bir şekilde her yıl olduğu gibi bir senfonik orkestra konseri ile kapanışını yapıyor.

Her yıl, 4 Nisan’da Vakıf kurucularından Cenap And anısına düzenlenen, senfonik orkestra konseri ile açılan festivalimizin bu yıldan itibaren kapanış konserlerinin, Vakfımızı ve Festivalimizi bugünlere taşımış 28 yıllık başkanımız Mehmet A. Başman anısına yapılması kararı verildi.

Mehmet Başman anısına Kapanış Konseri        30 Nisan Pazar,  MEB Şura, Saat: 20.00

Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası

Gürer Aykal, şef
Hande Küden, keman
Nil Kocamangil, çello

Onursal başkanlığını Prof. Gürer Aykal’ın yaptığı, genç şef Orhun Orhon ve öğrencileri tarafından 2011 yılında kurulmuş olan, çalışmalarını MÜZGENDER (Müzikle Yaşayan Gençlik Derneği) ve SCA Müzik Vakfı’nın desteği ile sürdüren Ankara Gençlik Senfoni Orkestası, bu yıl Festivalimizin kapanış konserini gerçekleştirecek.

Devlet Sanatçısı ve SCA Müzik Vakfı Danışma Kurulu Başkanı şef Gürer Aykal’ın yöneteceği konserin, solistlerinden ülkemizin gelecek vaat eden genç kemancılarından Hande Küden,  Berlin Filarmoni’nin 2015’de açtığı sınavda en genç aday olmasına rağmen 80 kişi arasından orkestraya seçilen üç kişiden biri.

Gecenin diğer solisti ise 2006 yılından itibaren katıldığı uluslararası ve ulusal yarışmalarda birçok ödül kazanmış ve dünyaca ünlü çellist Yo-Yo Ma’nın kendisinden övgü ile söz ettiği Nil Kocamangil.

Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, MÜZGENDER, Ankara Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi’nin desteğiyle 30 Nisan Pazar günü, saat 20.00’de MEB Şura Salonu’nda gerçekleşecek olan konserin programında J.Brahms ‘ın Keman Viyolonsel ve Orkestra için Konçerto’su ve U.C.Erkin’in 1.Senfoni’si seslendirilecek.

Mehmet Anısı’na” Resim Sergisi

Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nca düzenlenen 34. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında Ertuğrul Özakdemir’in, “Mehmet Anısı’na” resim sergisi de MEB Şûra salonunda üst Fuaye alanında sanatseverlerle buluştu. Bugüne kadar bir çok sergi açan Özakdemir, bu sergideki eserleriyle; daima ülkesi için daha iyiyi, daha doğruyu ve daha güzeli çiçeklendirdiğini belirttiği  dostu, arkadaşı, meslektaşı Mehmet Başman’ı anıyor.

Detaylı bilgi www.ankarafestival.com adresinde.