YASEMİN LÜMALI

1963 Eskişehir’de doğdu.

Eğitim:
1988-91          Kültür Bakanlığı İzmir Resim ve Heykel Müzesi Ressam Şeref BİGALI yönetiminde Resim Eğitim Programı,
1991-94          Ressam Şeref BİGALI Atölyesi resim eğitimi,
1994-97          Ressam Yusuf TAKTAK’ın öğrencisi ve İstanbul Atölye Üçgen üyesi oldu,
2001: Aldığı davet üzerine ODTÜ Mimarlık Fakültesi 2.nci sınıf ilk yarıyıl sonu  jüri üyeliği yaptı,
2002                T.C. Kültür Bakanlığı DÖSİM Kültürel Hediyelik Eşya Tasarımı Yarışmalı Sergisinde Ahşap Objeler Bölümünde işi sergilenmeye değer görüldü,
2003                Aldığı davet üzerine ODTÜ Mimarlık Fakültesi 2.nci sınıf dönem sonu  jüri üyeliği yaptı,
2009                Aldığı davet üzerine Gazi Rotary Kulüb’ünün ‘Suyun Yok Hali’ projesi kapsamında Ankara’daki 15 ilköğretim okulundan 4 ve 5 nci sınıf öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında jüri üyeliği yaptı.
İstanbul (U.P.S.D.) üyesi ve  Ankara ODTÜ ‘SANART’ yönetim kurulu üyesidir.
Bir dönem Art & Life Sanat Dergisi AnkaraTemsilcisiliği ve yazarlığı ile Artist dergisine yazarlık yapmıştır. Yedi  yıl süreyle İstanbul Bosphorus Sanat Gazetesi için yazarlığı sürdürmüştür.

Ankara’da yaşamaktadır.
Eserleri yurt içi ve yurt dışı koleksiyonlarda yer alamaktadır. ‘Ümmü Gülsüm’ temalı tuval üstü kolaj tekniği ile yapılmış karışık teknik tuval resmi Ankara Mısır A.C. Büyükelçiliği koleksiyonu ile ‘Nefertiti : The Beauty of Beuaty’ ile ‘Tutankamun : ‘The Balance’ yine tuval üstü kolaj tekniği ile yapılmış tematik işleri Mısır A.C. Savunma Ataşeliği Ofisinde sürekli olarak sergilenmektedir.

Etkinlikler:
2013                2 nci Uluslar arası İzmir Sanat Bienali ‘Kadın Besteciler Üçlemesi: Leyla SAZ, Mediha ŞEN SANCAKOĞLU ve Ayça NUR KİP’ ile yer aldı,
2012                Aslı Bıçakçı ve Marco Testa kuratörlüğünde Ahmet Yeşil , Ayla Aksoyoğlu, Alessia Angelucci, Catherine Ciuffetelli, Filiz Öztürk Doğan, Burçin ERDI, Nur Gökbulut, Silla Guerrini, Aslı Sinman Kutluay, Yasemin Lümalı, Calogero Marrali, Lisa Nocentini,Aslı Özok, Giuseppe Petrilli, Joaquín González Quino,  İrem Senemoğlu, Luc Standaert, Mariarosaria Stigliano, Roberta Ubaldi, Oscar John Urso’dan oluşan ‘Opportunitò-Çağdaş Sanatlar Topluluğu’  Floransa sergisi,
2012                FloransaTasarım Haftası’nın 2012 Temsı Olan “Connecting Time” kapsamında yapılan ve Türk Sanatçıları için belirlenen “8MANI”(Sekiz El) projei, 8 ayrı disiplin; Resim, Heykl, Fotoğraf, Video, El Sanatları, Enstalasyon, Peformans, İnternet Sanatçılarından oluşan .karma sergisi,
2009                Karlıkevi 6ncı Kapadokya Sanat Buluşması
2008                Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde Mısır Kültür Haftası nedeniyle yapılan Mısırlı-Türk Sanatçıları Grup Resim Sergisi
2007                “Kültürleri Birleştiren Estetik” temalı Ankara ODTÜ XVII ncı Uluslararası Estetik Kongresinde ‘Klasik Türk Müziğinde (Alaturka) Kadın Besteciler’ adlı bir sunum gerçekleştirmiştir.
2007                XVIIncı Uluslararası Estetik Kongresinde ‘Kültürleri Birleştiren Estetik’ temalı Ankara ODTÜ, Grup Sergisi
1998                İstanbul (U.P.S.D.)’nin düzenlediği Tepebaşı TÜYAP’da Genç Etkinlik
1997                “KAOS” temalı İstanbul (U.P.S.D.)’nin düzenlediği Tepebaşı TÜYAP’da  Genç Etkinlik.

Diğer Etkinlikler:
10 ARALIK – 16 ARALIK 2012 Tarihlerinde İstanbul Tepebaşı, İtalyan Kültür Merkezin’ de III. Geleneksel III. 2012 ART PROJECT ( İnternational Art Colonies and Communities in Europe – Balkans Artists’) konseptinde ve ‘AKDENİZ UYGARLIKLARI ARASINDA KÜLTÜR SANAT VE TURİZM GRUP PROJESİ ‘kapsamında  “Circolo Roma Kulübü Derneği’ ,‘Kosova-Priştina Art Colony ‘ ve Arnavutluk‘ANTIK Association’Project ile iş birliği yapılarak, ortaklaşa karşılıklı kültürel ve sanatsal işbirliğinin artırılmasına yönelik gerçekleşen plastik sanatlar sergisinde uluslar arası jüri (TÜRKİYE-İTALYA-KOSOVA-ARNAVUTLUK ) tarafından seçilen ‘ANATOLIAN GODDESSES SERIES 1’ temalı tuval çalışması ile yer aldı.
2012    DMEDD-Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği’nin 2012 yılı etkinlikler döneminde 22 Aralık 2012 tarihinde Ankara Palas’da  Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları; Metin Yazarı ve Derleyen: Ayça Nur Kip (Besteci-Soprano), Ney: Bilgin Canaz, Ressam: Yasemin Lümalı, Piyano: Çiçek Cihan Tek, Bendir: Halil Uğur Kutlu, Obua: Gülnihal Cihan, Gitar: Haser Tek (Tenor), Anlatıcı: Murat Beşik (Tenor) ile ‘Aşka Doğmak’ temalı bir öğleden sonra konserinin gerçekleşmesinde koordinatörlük görevi ile ve 20 dk süren sanatçıların ses renkleri ile müziğin tınsından aldığı etki ile doğaçlama resim-performansı yaparak dinletideki yerini aldı.
2011    DMEDD-Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği’nin 2010-2011 etkinlikler döneminde 19 Mart 2011 tarihinde Ankara Palas’da Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları; Güzin Yıldız(Soprano), Emrah Sözer (Tenor), Esra Poyrazoğlu (Piyano), İdil Öğüt (Keman) ile ‘Aşkın yollarında…’ temalı operetlerden, müzikallere uzanan şarkı ve düetlerle dolu bir öğleden sonra konserinin gerçekleşmesinde koordinatörlük.
Sanatçının üye olduğu aşağıdaki sitede eserlerinden bazılarını
görebilirsiniz;
www.lebriz.com / yasemin lümalı,