Dans engel tanımaz, Asıl engel sevmemek, üretmemektir…
Devinimler-Yaşama Sevinci Dans Topluluğu, engelliler ve engelsizler

Topluluk 2004 yılında engelli ve engelsiz insanların, bir arada dans edebileceğini ispatlamak üzere Çankaya Belediyesi, Bedensel Engelliler Derneği Genel Merkezi, Gülüm Pekcan Dans Tiyatrosu ve British Council tarafından ortak bir proje olarak yaratılmıştır. kurulmuştur. Bugüne kadar “Güç, Hız, Denge, Güven”(2004–2005), “Oyun”(2005),”Işık”(2006–2007–2008) ve “Zincir”(2008–2009)gösterileri ile sanatseverlerle buluşmuştur.

Topluluk ulusal ve uluslararası  festivallerde,yurtiçinde ve dışında başarılı gösteriler yapmış ve 45 bin kişiye ulaşmış, yaptığı gösteriler ve workshoplarla ilgili onlarca başarı belgesi ve teşekkür plaketi almıştır.Gösteride 6 sı engelli 10 dansçı yer almaktadır.Sanat üretimi ve paylaşımı amacıyla dans eden topluluk çalışmalarını GÜLÜM PEKCAN DANS TİYATROSU bünyesinde ve sponsorluğunda devam ettirmektedir..

Genel Sanat Yönetmeni-Koreografi:

Gülüm Pekcan Şimşir

Dansçılar:

• Elmas Temur
  • Gülüm Pekcan Şimşir
  • H.Veli Kurt
  • İsmail Acar
  • Nursen Akşahin
  • Tolga
  • Zafer Gençoğlu

Genel Sanat Yönetmeni:

• Gülüm PEKCAN
    • Doğum Yeri: Ankara

Öğrenimi:

• A.Ü.D.T.C Fakültesi Tiyatro Bölümü (1991)
  • T.C.M.E.B Özel Ulusoy Bale Okulu (1988)
  • Royal Academy of  Dancing School Teaching Diploma (1998)
  • Polonya-Grotowsky Studio Pandomim (1995)
Ankara Devlet Tiyatroları’nın 1996-1997 yıllarında sergilediği “Savaş Vurgunu Kadınlar” adlı oyunda Gülüm Pekcan ve topluluğu konuk sanatçı topluluğu olarak yer almıştır. Sanatçı ayrıca teleyizyon programlarında koreografiler yapmıştır. (Tele Tempo, Sayısal Gece, Kokteyl) Sanatçı geçmiş dönemlerde de O.D.T.Ü. ve Bilkent Üniversitesi’nde eşli dans ve modern dans öğretmenliği yapmış ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.
Atatürkçü Düşünce Derneği Faaliyetleri (1997-2000), Ana-Çev Faaliyetleri (1997-2000), Kader Faaliyetleri, CHP Köy Enstitüsü Kutlama Şenliği Programı, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Faaliyetleri, Cumhuriyet Balosu (1994-2000), İngiliz Kültür Derneği Sanat Programları, AIDS Savaş Derneği Faaliyetleri, TRT Cumhuriyet Filmi.

Katıldığı Organizasyonlar

Decorum Kumaş Tanıtımı, Engine İnşaat Firması Fuar Tanıtımı, Forum Fuarcılık yurt içi ve yurt dışı fuar programları (Bakü, Antalya), Ofis Ramstore Tanıtımı, Bilkent Alışveriş Merkezi Konserleri, Atakule Alışveriş Merkezi Etkinlikleri, Top Avenue Mağazası Etkinilikleri, Sheraton Oteli, Otel 2000 Küba Geceleri Programı, Hard Rock Cafe Yılbaşı Programı, Roche İlaç firması Sanat Etkinliği, Çankaya Belediyesi- Okyanus&Gülüm Pekcan Dans Stüdyosu Ortak Projesi 2002 – 2003 ve 2004 yılı Dünya Dans Günü Kutlamaları, Okyanus&Gülüm Pekcan Tango Geceleri (8 Haziran ve 29 Ekim 2002-Ankara Palas-Devlet Konukevi, 8 Mart 2003-Otel 2000), 2002 Yılbaşı Partisi Torch (Ankara Koleji Lokali), İngiliz Kültür Derneği “Uçlar” Semineri, Naturel Fuarı İstanbul (2003), Nazım Kültür Evi Pozitivizm Dansı (2003), Anneler Günü Etkinlikleri (11 Mayıs 2003-Kuğulu Park), Sevgililer Günü Etkinlikleri (14 Şubat 2003-Mesa Plaza), Kavaklıdere Bahar Şenliği (Haziran 2003), Ramazan Eğlenceleri (2004 Mesa Plaza), Hacettepe Üniversitesi Açılış Töreni (2004), 2004 Yılbaşı Partisi Torch (Ankara Koleji Lokali)

Katıldığı Festivaller

Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali, İstanbul Yapı Kredi Sanat Şenliği (1994), Sinop Ayancık Keten Festivali (1994-1996), Altınoluk Düşünceye Saygı Festivali (1997 ve 2002), O.D.T.Ü. Dans Festivali (1999-2000), Antalya Altın Portakal Sanat Şenliği (1999), İtalya Akdeniz Ülkeleri Film Festivali (1998), Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri, Naturel 2000 (İstanbul) Festival Organizasyonu (2001-2002-2003), 2002 Ankara Uluslararası Müzik Festivali (Sevda Cenap And Vakfı) Can Atilla Konseri, Kayafest Türk-Yunan Dostluk Birliği Festivali (2003)-Fethiye-KayaFest is a Balkan Youth and Culture Festival of AEGEE (European Students Forum) organized within the framework Turkish Greek Civic Dialogue. The festival aims at bringing NGOs of the region together as well European students under the umbrella of arts and culture. The Festival will take place between 28 July-03 August 2003 in Fethiye Kayakoy, including workshops on music, dance theater, documentaries, photography, psychology and maquette making. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali (2004)