Aramızdan Ebediyete İntikal Eden Üyelerimizi Saygıyla Anıyoruz

Yönetim Kurulu Üyeleri

• Prof.Dr. Enver Kurdoğlu (1911-1977)
  • Ali İmer (1918-1986)
  • Kıymet Tesal (1918-1988)

Danışma Kurulu Üyeleri

• Mithat Fenmen (1916-1982)
  • A.Adnan Saygun (1907-1990)
  • Bülent Tarcan (1914-1991)

Kuruluşu

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın kuruluş öyküsünün, 1940’lara dayanan ve üç aşamalı bir gelişme sürecini izleyen oluşuma dayanmaktadır. Vakfın günümüzdeki amaçlarına benzer hedeflerle, 1940 yılında kurulan Ses ve Tel Birliği’nin dağılmasının ardından, 1965 yılında kurulan Sevda-Cenap And Müzik Tesisi, 1973 yılında Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’na dönüştü. Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu olarak üç organdan oluşan Vakfın ilk Başkanı M.Cenap And olmuş ve ilk Yönetim Kurulu; A. Cevza Başman And, Prof.Dr. Enver Kurdoğlu, Osman Anıl, Mehmet A. Başman, Uğur Sevindik ve Ali İmer’den oluşuyordu. İlk Danışma Kurulu üyeleri ise; Bülent Tarcan, Mithat Fenmen, Suna Kan, İdil Biret, Gürer Aykal, Samim Bilgen, Hikmet Şimşek ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlıkları temsilcileri idi. Kurul başkanlığını ise M. Cenap And’ın çok değer verdiği dostu A. Adnan Saygun yapıyordu.

Amacı

Vakfın temel amacı, ülkemizde evrensel çok sesli müziğin tanıtılmasına, benimsenmesine ve geliştirilmesine, her türlü olanakları ile hizmet etmektir.Bu temel amaca göre, kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği başlıca etkinlikleri başlıklar halinde şöyle sıralayabiliriz:

• Türk bestecilerin eser/nota arşivi eserlerini tanıtma
  • Plak, bant ve cd yapımı Kitap ve nota basımı
  • Müzikte yetenekli öğrencilere karşılıksız burslar
  • Çeşitli yarışma ve ödüller;
    • Yılın Genç Müzisyenleri
    • Antonio Lauro Gitar Bienali
    • Korolar Şenliği
    • Ankara Kalesi Festivali
    • Beste Yarışması
    • Sempozyum
  • Eğitici çalışmalar
  • Yurtdışı ve yurtiçi konserler
  • Bilimsel toplantılar
  • Çeşitli yardım ve bağışlar
  • Uluslararası Ankara Müzik Festivali

Vakıf, bütün bu etkinliklerini kendi özkaynakları ile gerçekleştirmekte olup, yalnızca Uluslararası Ankara Müzik Festivali için sponsor kuruluşlardan destek almaktadır.