Misyon

1

973 yılında kurulan Sevda - Cenap And Müzik Vakfı'nın temeli, 1940'lı yıllar Ankara'sında çoksesli müzikle ilgili en etkili dernek olan "Ses ve Tel Birliği" oluşumuna kadar uzanmaktadır.

Vakfın ana amacı, evrensel çoksesli müziğin tanıtılması, benimsenmesi ve geliştirilmesidir. Bu anlamda Atatürk'ün müzik devriminin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarında uygulanan kültür politikalarının izleyicisidir.

Kamuoyunda daha çok "Uluslararası Ankara Müzik Festivali"nin düzenleyicisi olarak tanınan Vakfın etkinlikleri şöyle sıralanmaktadır:

Türk bestecilerinin eserlerinin yazımı ve kayıtlarının gerçekleştirilmesi

Çoksesli müzikle ilgili kitap yayınları

Müzik eğitimi almakta olan öğrenciler için karşılıksız burslar

Düzenlenmekte olan yarışmalara ve etkinlikler için destek

Ulusal ve uluslararası yarışmaların düzenlenmesi

Çocuklara ve kadınlara yönelik koro çalışmaları

Taşplak, CD, kitap ve nota arşivi

Konser organizasyonları

Müziğe ilgi duyanların yönlendirilmesi

Toplantı ve organizasyonlarını müzikle desteklemek isteyenlerin yönlendirilmesi

Çoksesli müziğe önemli katkı sağlamış, icracı, besteci ve eğitimcilerin "Onur Ödülü Altın Madalyası" ile ödüllendirilmesi

Vakıf, Uluslararası Ankara Müzik Festivali'ni de kamuya karşı bir görev anlayışıyla düzenlemektedir. Festival, 1993 yılında Avrupa Festivaller Birliği üyeliğine kabul edilmiş, böylece Başkent Ankara kültürel kimliğiyle Avrupa'daki yerini almıştır.

2004 yılında Uluslararası Gençlik Müzik Birliği / Jeunesses Musicales International üyeliği ile dünyadaki diğer örgüt birimleri ile birebir iletişim ve proje işbirlikçilerinden biri olarak da çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalar son dönemde vakfı çatısı altında kurulan bulunan Müzgender / Müzikle Yaşayan Gençlik derneği aracılığı ile yürütülmekledir.