Project Description

Yazar: Erdoğan Okyay Yayın: Sevda-Cenap And Müzik Vakfı
Cumhuriyet dönemi ikinci besteciler kuşağının en önemli üyelerinden… Her dalda ürün vermesine rağmen, öncelikle ses ve sahne müziklerinin bestecisi… Türkülerimizi çokseslendirmekten, büyük opera ve orotoryalara kadar geniş bir yelpazede insan sesi, temiz bir Türkçe ve etkileyici bir müzik için uğraş verdi. Besteciliğinin yanısıra, eğitmen ve yönetici olarak önemli hizmetleri var. Bir aydın olarak yanlış politikaları eleştirmekten, yozlaşmaya karşı savaşmadan hiç çekinmedi. Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nca, Onur Ödülü Altın Madalyası ile 1997’de ödüllendirilen Kodallı’nın eserleri opera-bale sahiplerinde aralıklarla temsil ediliyor.
Bu kitapta Dr. Erdoğan Okyay’ın kaleminden Nevit Kodallı’nın yaşamını, müzik anlayışını okuyacak, besteci hakkında yazılanlardan bir seçkiyi de bulacaksınız.