Vakfın ilk kez 1994 yılında “Müzik Eğitimini Küçük Yaşlarda Başlatma ve Yaygınlaştırma” projesi ile Akyurt Çocuk Korosu adıyla başladığı toplumsal çalışmalar on yılda belirgin bir biçimde artmış ve gelişmiştir. Müziğe ulaşması zor çocuklara öncelik verilerek sürdürülen çalışma grupları: Akyurt Çocuk Korosu, Ankara Kalesi, Gökay Çocuk Korosu, Ankara Çocuk Eğitim Evi, İlgi Otistik Çocukları Koruma Derneği, ODTÜ İlkyar Vakfı, Semahat-Dr. Nusret Arsel Eğitim Merkezi Çocuk Korosu, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Proje Çocuk Korosu, Sokak Çocukları Korosu, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu…dur.

2012 yılı itibarıyla Akyurt Çocuk Korosu, ODTÜ İlkyar Vakfı Devinimler Yaşama Sevinci Dans Topluluğu ve Türkü Dostları ara vermeksizin çalışmalarını sürdürmektedir.

2009 yılından beri de Toplum Gönüllüleri Vakfı gençleri ile Uluslararası Ankara Müzik Festivallerinde yürütülen ortak çalışmalar ile gençlerin müzik hayatına aktif katılımları sağlanmıştır.