Farkındalık Korosu, “Meme Kanserinde Erken Tanının Önemi” başlıklı projenin sosyal ayağını oluşturmak üzere 2008 yılında Pınar Ayhan tarafından kurulmuştur. Koro, kurulduğu günden bu yana Sevda Cenap And Müzik Vakfı Koro Şefi Cihan Can tarafından eğitilmektedir. Meme kanseri tedavisi gören kadınların oluşturduğu Farkındalık Korosunun amacı, ‘Meme Kanserinde Erken Tanı’ konusunda farkındalık yaratmak ve hayata bağlılığın önemini vurgulamaktır. Ayrıca, projenin başından itibaren koromuzun içinde yer alan Prof. Dr.Deniz Yamaç ve Prof. Dr.Suhan Ayhan, hem doktor kimlikleri, hem de güzel sesleriyle korist olarak Farkındalık Korosunu desteklemektedirler.

İlk konserlerini kurulduktan birkaç ay sonra 22 Şubat 2009’da veren Farkındalık Korosu, kuruluş amacına uygun olarak TRT, Show TV, Kanal D, Habertürk, Başkent TV, Kanal B gibi ulusal televizyon kanallarında hedef kitleye yönelik programlarda konserler vermiştir. Meme kanserinde bilinç artırmak üzere Türkiye genelinde yapılan tüm faaliyetlere davet üzerine katılmaktadır. Bu kapsamda, Adana, Mersin, İstanbul, Eskişehir, Çanakkale ve Nisan 2013’de Kanser Haftası nedeniyle NİLÜFER ile birlikte Ankara’da konser vermiştir.

Farkındalık Korosu kurulduğu yıldan bu yana Türkiye Polifonik Korolar Derneği tarafından her yıl düzenlenen ‘Türkiye Korolar Şenliği’ne 5.kez katıldığı için altın madalya kazanmıştır. Ayrıca 2011 ve 2012 yıllarında Uluslararası İstanbul Koro Günleri’ne, 2012 ve 2013 yıllarında Mersin Polifonik Korolar Derneği tarafından düzenlenen Nevit Kodallı Çoksesli Korolar Şenliği’ne, 2013 yılında Çanakkale Korolar Festivali’ne, Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığı tarafından yürütülen “Globathone” yürüyüşü’ne, Avon Pembe Festival Hadise Konseri’ne, 35. Ulusal Türk Plastik, Rekostrüktif ve Estetik Cerrahi Kurultayı’na, Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Etkinliğine, Antalya 5.Tıbbi Onkoloji Kongresi’ne, Sağlık Bakanlığı Kanser Haftası Antares ve Arcadium AVM etkinliği’ne, TOBAV tarafınfdan düzenlenen “Cumhuriyetin Temeli Kültür” konserlerine, Türk Plastik ve Rekonstrüktif Derneği’nin Meme Onarımı Farkındalık Günü’ne, Pınar Ayhan ile Misafir Şarkılar canlı web konserine, 29 Ekim 2014 te Karum AVM de Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmıştır.

Koro, müzikal anlamda gerçekleştirdiği gelişimi göstermek adına, bundan sonra da bu tür organizasyonlara katılmayı hedeflemektedir.

Koro 17 Kasım 1999’da ülkemizde çoksesli müziğin tanıtılmasına, benimsenmesine ve geliştirilmesine her türlü olanakları ile hizmet eden Sevda-Cenap And Müzik Vakfı bünyesinde toplumsal amaçlardan yola çıkarak;

• Hanımların müzikle üretmelerini sağlamak,
  • Yarım kalmış eğitimlerini sürdürmek,
  • Gizli yeteneklerini ve bastırılmış duygularını açığa çıkarmak,
  • Boş zamanları değerlendirmek,
  • Müzikle sevgi, saygı ve dostluk ilişkileri kurmak,
  • Konserler düzenleyerek, değişik kitlelere seslenmek ve çoksesli müziği yaymak amacıyla kurulmuştur.
  • Koro amaçları doğrultusunda birçok konser vererek çoksesli müziğin yayılmasında öncülük yapmaktadır.

Şimdiye dek başkentte düzenlenen korolor şenliğinde;

• 5. Türkiye Korolar Şenliği “Sahne Hakimiyeti Koro Disiplini”nde Başarı ödülü almıştır.
  • 6. Türkiye Korolar Şenliği “Sololu Yapıtları Yorumlama” da Başarı ödülü almıştır.
  • 7. Türkiye Korolar Şenliği “Sololu Yapıtları Yorumlama” da Başarı ödülü almıştır.
  • 8. Türkiye Korolar Şenliği “Eşlikli Yapıtlar Yorumlama” da Başarı ödülü almıştır.
  • 9. Türkiye Korolar Şenliği “Eşlikli Yapıtlar Yorumlama” da Başarı ödülü almıştır.
  • 10. Türkiye Korolar Şenliği “Repertuvarda Çeşitlilik” de Başarı ödülü almıştır.
  • 11. Türkiye Korolar Şenliği “Yapıtı Yorumlamada Koro – Şef Uyumu”nda Başarı ödülü almıştır.
  • 12. Türkiye Korolar Şenliği “Sahne Hakimiyeti Koro Disiplini ve Görünümde Başarı”
  • 13. Türkiye Korolar Şenliği “Yapıtı Yorumlamada Koro – Şef Uyumu”nda Başarı
  • 14. Türkiye Korolar Şenliği “Solo’lu Yapıt Yorumlama” da Başarı ödülü almıştır.
  • 15. Türkiye Korolar Şenliği “Sahne Hakimiyeti, Koro Disiplini ve Görünümü”nde Başarı ödülü almıştır.
  • 16. Türkiye Korolar Şenliği “Sololu Yapıtları Yorumlama” da Başarı ödülü almıştır.
  • 17.Türkiye Korolar Şenliği “Sahne Hakimiyeti, Koro Disiplini ve Görünümü”nde Başarı ödülü almıştır.
  • Şef Cihan Can ile çalışmalarını sürdüren koro bugüne kadar verdiği birçok başarılı konserlerle görev almışlardır.

Kurs Bilgileri

Haftada 1 gün/2 ders
Ayda 8 ders
Çalışma günü: Perşembe
Çalışma saati: 12:00-14:30
Aylık ücret: 75,00 TL

Yeni başlayacaklar için

Haftada 1 gün/2 ders
Ayda 8 ders
Çalışma günü: Salı
Çalışma saati: 16:00-18:30

SEVDA – CENAP AND MÜZİK VAKFI’NDAN YEPYENİ BİR KATALOG

Sevda – Cenap And Müzik Vakfı 1999 yılında kurulan Kadınlar Korosu için katalog hazırlattı.

SCAMV Kadınlar Korosu şefi Cihan Can’ın 17 Kasım 1999 tarihinde 7 kişi ile kurduğu koro şuan 66 koristi ile büyümeye devam ediyor. SCAMV başkanı Mehmet Başman’ın “Kadınlar boş vakitlerini neden müzikle değerlendirmiyorlar?” sorusu, koronun kurulmasının başlangıcı olmuştur. Koro çoksesli müziğin tanıtılmasına, benimsenmesine ve geliştirilmesine her türlü olanağı ile katkı sağlayan Sevda-Cenap And Müzik Vakfı bünyesinde kurulmuştur. Farklı meslek gruplarında çalışan bankacı, akademisyen, öğretmen, maliyeci, diş hekimi, ziraat mühendisi, ev hanımı, tiyatro sanatçısı, doktor, nakliyeci, gazeteci… kimi emekli olmuş amatörlükten profesyonelliğe geçen kadınlardan oluşmaktadır. Bu profesyonellikte payı olanlar ise, Türkiye’de yetişen en başarılı sopranolardan biri, koronun ses eğitmeni Müfide Özgüç; yaşamını müziğe adamış müzik eğitimcisi koronun solfej eğitmeni Zuhal Kaynar ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın emekli piyanisti koronun eşlikçisi Ayşe Ediz. Koro100’ü geçkin repertuvarı ile yurtiçi ve yurtdışında bu güne kadar 38 konser vermiştir.

Can Özgün’ün fotoğraflarıyla türkçe ve ingilizce hazırlanan Sevda – Cenap And Müzik Vakfı Kadınlar Korosu Kataloğu sca@andmuzikvakfi.com adresinden ücretsiz temin edilebilir.