Müzik Eğitiminin Şövalyesi

Dr. Erdoğan Okyay

80.00 TL 50,00 TL

Yayın: Sevda-Cenap And Müzik Vakfı

Cumhuriyet döneminin unutulmaz müzik tarihçesi, eğitimcisi ve yazarı… Dört ciltlik “Opera Tarihi” kitabı, konusunda halen ülkemizin en önemli kaynağı. Pek çok kurumda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı, müzik tekniklerini öğreten yabancı kaynakları dilimize çevirdi… Cumhuriyet dönemi müzik kültürümüzü yabancı ülkelerde tanıtan sayısız bildiri hazırladı, konferanslar verdi. Kısaca Altar, Atatürk’ün müzik devriminin yerleşip kökleşmesi için, bu yapının temellerine harç koyan bir nefer, her türlü engele karşı cesaretle karşı koyan bir şövalyeydi. Hizmetleri nedeniyle 1989’da Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Onur Ödülü Altın Madalyası ile ödüllendirildi. Bu kitapta Dr. Erdoğan Okyay tarafından derlenen Cevat Memduh Altar’dan seçme yazıları bulacaksınız.

Yayını satın almak isterseniz lütfen 0312 427 08 55 den iletişime geçiniz.