Orkestra Akademik Başkent

21 Mart akşamı Orkestra Akademik Başkent, Sevda Cenap And Müzik Vakfı ve Başkent Üniversitesi iş birliği ile ünlü trompetçi Lucienne Renaudin-Vary’yi konuk edecek. Konser saat 21.00’da CSO Ada Ana Salon’da gerçekleşecek. Yaşının ötesinde bir olgunluktaki yeteneğiyle tüm dünyada müzikseverleri büyüleyen Renaudin-Vary; Neruda Trompet Konçertosu ve Dvorak şarkılarından kendisi için özel yapılmış düzenlemeler ile seyirci karşısına çıkacak.

Henüz 17 yaşındayken Fransa’nın ünlü klasik müzik ödülü Victoires de la Musique Classique’in Révélation kategorisinde birinci olan trompetçi, 23 yaşına dek üç albüm kaydetmeyi başardı. Son albümüyle Genç Sanatçı kategorisinde Almanya’nın en prestijli ödüllerinden Opus Klassik Ödülü’nün sahibi olan Vary, İsviçre’de genç müzisyenlere verilen Arthur Waser Ödülü’nü kazanan ilk kadın olarak tarihe geçti. Dinamik yorumları ve enerjisi ile müzik izleyicisinin takdirini kazanan Orkestra Akademik Başkent J. Beliczay’ın Yaylı Sazlar Serenadını da seslendirecek. Topluluğun liderliğini bu konserde Ana Albero üstleniyor. Kaçırılmaması gereken bu konserin biletlerine CSO Ada sayfasından ulaşılabilinir.

Sevda Cenap And Müzik Vakfı bu sene ellinci yılını, Orkestra Akademik Başkent ise yirminci yılını kutluyor. Bu kaynaşma sayesinde pek çok farklı solist ve program Ankaralı sanatseverler ile buluşmaya devam ediyor.