Farkındalık Korosu

Farkındalık Korosu,  “Meme Kanserinde Erken Tanının Önemi” başlıklı projenin sosyal ayağını oluşturmak üzere 2008 yılında Pınar Ayhan tarafından kurulmuştur. Koro, kurulduğu günden bu yana Sevda Cenap And Müzik Vakfı Koro Şefi Cihan Can tarafından eğitilmektedir. Meme kanseri tedavisi gören kadınların oluşturduğu Farkındalık Korosunun amacı, ‘Meme Kanserinde Erken Tanı’ konusunda farkındalık yaratmak ve hayata bağlılığın önemini vurgulamaktır. Ayrıca, projenin başından itibaren koromuzun içinde yer alan  Prof. Dr.Deniz Yamaç ve Prof. Dr.Suhan Ayhan, hem doktor kimlikleri, hem de güzel sesleriyle korist olarak Farkındalık Korosunu desteklemektedirler.

İlk konserlerini kurulduktan birkaç ay sonra 22 Şubat 2009’da veren Farkındalık Korosu, kuruluş amacına uygun olarak TRT, Show TV, Kanal D, Habertürk, Başkent TV, Kanal B gibi ulusal televizyon kanallarında hedef kitleye yönelik programlarda konserler vermiştir. Meme kanserinde bilinç artırmak üzere Türkiye genelinde yapılan tüm faaliyetlere davet üzerine katılmaktadır. Bu kapsamda, Adana, Mersin, İstanbul, Eskişehir, Çanakkale ve Nisan 2013’de Kanser Haftası nedeniyle NİLÜFER ile  birlikte Ankara’da konser vermiştir.

Farkındalık Korosu kurulduğu yıldan bu yana Türkiye Polifonik Korolar Derneği tarafından her yıl düzenlenen ‘Türkiye Korolar Şenliği’ne 5.kez katıldığı için altın madalya kazanmıştır. Ayrıca 2011 ve 2012 yıllarında Uluslararası İstanbul Koro Günleri’ne, 2012 ve 2013 yıllarında Mersin Polifonik Korolar Derneği tarafından düzenlenen Nevit Kodallı Çoksesli Korolar Şenliği’ne, 2013 yılında Çanakkale Korolar Festivali’ne, Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığı tarafından yürütülen  “Globathone” yürüyüşü’ne, Avon Pembe Festival Hadise Konseri’ne, 35. Ulusal Türk Plastik, Rekostrüktif  ve  Estetik Cerrahi Kurultayı’na, Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Etkinliğine, Antalya 5.Tıbbi Onkoloji Kongresi’ne, Sağlık Bakanlığı Kanser Haftası Antares ve Arcadium AVM etkinliği’ne, TOBAV tarafınfdan düzenlenen “Cumhuriyetin Temeli Kültür” konserlerine, Türk Plastik ve Rekonstrüktif Derneği’nin Meme Onarımı Farkındalık Günü’ne, Pınar Ayhan ile Misafir Şarkılar canlı web konserine, 29 Ekim 2014 te Karum AVM de Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmıştır.

Koro, müzikal anlamda gerçekleştirdiği gelişimi göstermek adına, bundan sonra da bu tür organizasyonlara katılmayı hedeflemektedir.