R. Oğuz Sağdıç’ın “mBale” Sergisi Sahne Sanatlarını Fotoğrafla Buluşturuyor

Akademisyen sanat fotoğrafçısı Dr. R. Oğuz Sağdıç, “mBale” adını verdiği ikinci kişisel sergisiyle izleyicileri modern dansın büyülü dünyasına davet ediyor. Sahne sanatları ve fotoğrafçılığın kusursuz bir birleşimini sunan sergi, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın düzenlediği 2023-2024 yıllarında gerçekleşen 37. ve 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivalleri'nde çekilen karelerden oluşuyor. Sağdıç, bu etkinliklerde gönüllü olarak gerçekleştirdiği çekimlerle, sahne sanatlarının estetiğini ve duygusunu fotoğraf karelerine yansıtıyor.

Sergide yer alan başlıca performanslar arasında La Mov Compania de Danza (İspanyol, 6 Nisan 2023), Prague Chamber Ballet ve Zemlinsky Quartet (Çek, 18 Nisan 2023) ile Delattre Modern Dans Topluluğu’nun (Alman + Fransız, 6 Nisan 2024) gösterileri yer alıyor. Sağdıç, bu performanslarda dansın dinamizmini ve estetiğini yakalayarak, izleyicilere unutulmaz bir görsel şölen sunuyor.

TOBB ETÜ Öğretim Görevlisi Dr. R. Oğuz Sağdıç, fotoğrafçılığa olan ilgisini ve yetkinliğini yıllar içinde geliştirmiş, bu süreçte dijital fotoğraf iyileştirmeleri ve Photoshop gibi araçlarla tasarım anlayışını zenginleştirmiştir. Tasarım ve fotoğrafın kesişiminde yer alan bu sergi, sanatçının sahne sanatlarına olan derin ilgisini yansıtırken, fotoğraf sanatındaki ustalığını da gözler önüne seriyor.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı katkılarıyla düzenlenen, Küratörlüğünü Ayşe Keleş’in yaptığı “mBale” sergisi, 2-11 Eylül 2024 tarihleri arasında Ankara Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.