26.TÜRKİYE KOROLAR ŞENLİĞİ

26.Türkiye Korolar Şenliği Başlıyor…
28 Mayıs - 2 Haziran 2024

Ülkemizde çok sesli koro müziğinin yaygınlaşması ve ulusal koro müziğimizin evrensel müzik dünyasında yerini alabilmesi için 1996 yılında buyana Türkiye Polifonik Korolar Derneği’nce Ankara’da düzenlenen ve bu yıl 26’ıncı yılını kutlayan  “Türkiye Korolar Şenliği’ne”, Sevda- Cenap And Müzik Vakfı da Vakıf bünyesinde çalışmalarını sürdüren SCAMV Kadınlar Korosu ve SCAMV Dostluğun Sesi Korosu ile katılıyor.

28 Mayıs – 2 Haziran 2024 tarihleri arasında 121 koronun katılımıyla yapılacak bu şenlikte şef Cihan Can yönetimindeki SCA Müzik Vakfı Kadınlar Korosu Mahmut Çelebi piyano eşliği, Soner Özer perküsyon eşliği, Mualla Ayözcan ve Hülya Sağır mandolin eşliğinde ve şef Zuhal Kaynar yönetimindeki SCA Müzik Vakfı Dostluğun Sesi Korosu da Elvan Alpağut Uluçınar piyano eşliğinde 28 Mayıs Çarşamba günü, saat 20.00 oturumunda Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde konser verecekler.

Vakfın mekan sponsoru olarak desteklediği; şef Nilgün Tuzkaya yönetimindeki Muzaffer Arkan Çoksesli Korosu ve Ankara Çoksesli Korosu, şef İnci Tığlı Ayağ yönetimindeki Vista Korosu, şef Cihan Can yönetimindeki Farkındalığın Gücü Dernegi Farkındalık Korosu, şef Mustafa Yusuf Şahin yönetimindeki Akana Korosu, şef  Atilla Çağdaş Değer yönetimindeki MÜZED Muammer Sun Eğitişim Korosu ve MÜZED Muammer Sun Karma Korosu, şef Nazlı Deniz Şahin yönetimindeki Arkhe Mülkiye Çoksesli Korosu da   26. Türkiye Korolar Şenliğinde yer alacak.

Ülkemizde çoksesli müziğin tanıtılmasına, benimsenmesine ve geliştirilmesine her türlü olanakları ile hizmet eden Sevda- Cenap And Müzik Vakfı Ankara'da koroların da evi oldu

Kadınlar Korosu,

Ülkemizde çoksesli müziğin tanıtılmasına, benimsenmesine ve geliştirilmesine her türlü olanakları ile hizmet eden Sevda- Cenap And Müzik Vakfı bünyesinde kadınların müzikle üretmelerini sağlamak, yarım kalmış eğitimlerini sürdürmek, gizli yeteneklerini ve bastırılmış duygularını açığa çıkarmak, boş zamanları değerlendirmek, müzikle sevgi, saygı ve dostluk ilişkileri kurmak amacıyla 17 Kasım 1999’da kuruldu. Çağdaş Türk kadını kavramına sahip çıkarak, Ankara ve ülke genelindeki eğitim kurumları, Dernek ve Vakıflar ile amaçlarına uygun sosyal sorumluluk etkinliklerinde yer almakta,  değişik illerdeki korolar şenliklerine aktif olarak katılmaktadır.  Yurt dışında da şenlik ve festivallere katılan koronun şefi Cihan Can 'Bütün Kadınlar Şarkı Söylemeli'  sloganıyla müzik yolculuğuna devam ederken tüm kadınları müziğe davet ediyor.

Dostluğun Sesi Korosu,

Sevda Cenap And Müzik Vakfı Dostluğun Sesi Korosu Şef Zuhal Kaynar yönetiminde Ocak 2016 ‘da başladığı çalışmalarını sürdürüyor. Çeşitli meslek gruplarından gelen kadınlardan oluşan Dostluğun Sesi Korosu Türk ezgilerinden dünyanın değişik bölgelerinden halk ezgilerine, 50-60’ların film müziklerinden bugünlere, protest şarkılardan kadın şarkılarına uzanan bir repertuara sahip. Sekiz yıllık sürede özel konserleri ve festivallerin yanında sosyal ve kültürel içerikli birçok etkinliğe konserleriyle katkıda bulunan Dostluğun Sesi Korosu bu anlamda Türk- Amerikan Derneği, Türk-Çin Kadın Dernekleri, Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği, Dil Derneği gibi dernekler yararına konserler vermiştir.