Left Side Event

Obua-Fagot Sınıf Konseri

Melisa BÜYÜKYÖRÜK - fagot,1999 yılında Ankara’da doğdu. 2007-12 tarihleri arasında TRT Ankara Çok Sesli Çocuk Korosu’nda koristlik yaptı. İlköğretim 5. sınıfta Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Şenlik Şarkı Yarışması’nda kendi bestelediği ve seslendirdiği “Dostluğa Çağrı” adlı eseriyle Ankara 2.si oldu. 2010 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Flüt Sanat Dalı’nı kazandı. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Fagot Sanat Dalını kazanarak eğitimine Sanatçı Öğretim Elemanı Gülnur Kurt ile başladı. Naci Özgüç, Burak Tüzün, Erol Erdinç, Sunay Muratov, Orhun Orhon ve Cem Mansur‘un yönettiği Hacettepe Gençlik ve Akademik Senfoni Orkestrası, Başkent Oda Orkestrası, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, Türkiye Gençlik  Filarmoni Orkestrası gibi çeşitli orkestralarda görev aldı. 2015 yılında Bakü’de düzenlenen 4. İslam Ülkeleri Arası Klasik Müzik Genç Sanatçıları yarışmasında Grand Prix ödülü aldı. Liseyi sınıf atlayarak 3 yılda bitirdi. Mannheim Konservatuvarı’ndan Prof. Ulrich Freund ile çalıştı. Eğitimine lisans 2 sınıf öğrencisi olarak H. Ü. A. D. Konservatuvarı’nda Sanatçı Öğretim Elemanı Gülnur Kurt ile devam etmektedir.

Emirhan KURT - fagot, 2002 yılında Ankara’da doğdu. 2012 yılında ailesinin   desteği ve yeteneği sayesinde Ankara Devlet Konservatuvarı’nı kazanarak sanatçı öğretim elemanı Gülnur Kurt’un fagot sınıfında sanat eğitimine başladı. Kısa  zamanda müziğe karşı olan yeteneği ve çalışma ilkeleri doğrultusunda çok başarılı bir öğrenci oluşu sanatçıya çeşitli orkestralarla çalışma olanağı sağladı. Almanya’nın Mannheim şehrindeki müzik yüksek okulunda Prof. Ulrich  Freund’un masterclass sınıfına dahil olarak kendisini akademik anlamda daha fazla geliştirmesine imkan sağladı. H. Ü. Gençlik Senfoni Orkestrası’nda Prof. Burak Tüzün’le çeşitli konserler verdi. Konservatuvar eğitimi süresince geniş bir repertuara sahip olma imkanı bulmuştur. Halen çalışmalarına H. Ü. A. D. Konservatuvarı öğretim elemanı Gülnur Kurt’un öğrencisi olarak devam etmektedir.

Buket TUNÇ - fagot, 2001 yılında Ankara’da doğdu. 2007-12 tarihleri arasında şef Ahter Destan yönetimdeki K. B. Devlet Çoksesli Çocuk Korosu’nda koristlik yaptı. İlkokulu MEV Batıkent İlköğretim Okulu’nda bitirdi. Ancak müziğe olan ilgisi onun  eğitimini bu alanda yapma isteğini artırdı. 2012 yılında H. Ü. A. D. Konservatuvarı Fagot Sanat Dalı’nı kazanarak müzik eğitimine sanatçı öğretim elemanı Gülnur Kurt ile başladı. Bugüne kadar birçok önemli bestecinin fagot formlarına uygun eserlerini icra etti. Oda müziği çalışmalarına katıldı. Hacettepe Üniversitesi lise orkestrasında görev aldı. Eğitimine lise 3. sınıf öğrencisi olarak H. Ü. A . D. Orkestrası’nda sanatçı öğretim elemanı Gülnur Kurt ile devam etmektedir.

Tanya KARAÇAY - obua, 1998 yılında Ankara’da doğdu. 2005 yılında Argun Defne ile solfej ve armoni çalışmalarına başladı. 2009 yılında H. Ü. A. D. Konservatuvarı’nda Meral Vural Leblebicioğlu ile obua çalışmalarına başladı. 2013 yılında Albrecht Mayer’le, 2015 yılında Evaristo Casonato ile çalışma fırsatı yakaladı. Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası, Türk-Alman-Fransız Gençlik Orkestrası, Başkent Akademik Senfoni Orkestrası, Hacettepe Akademik Senfoni Orkestrası, Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası gibi orkestralarda Orhun Orhon, Işın Metin, Burak Tüzün, Erol Erdinç, Dağhan Doğu, Artun Hoinic, Rengim Gökmen, Gürer Aykal, Naci  Özgüç, Sunay Muratov ve Cem Mansur’un şefliğinde yurtiçi ve yurtdışında çalışmalar yaptı, festivallerde konserler verdi. Bunun dışında Sedat Civelek ile birçok oda müziği konseri verdi. Halen H. Ü. A. D. Konservatuvarı’nda eğitimine devam etmektedir.

Ogün KOYUNOĞLU - obua, 2000 yılında Ankara’da doğdu. 2011-12 yılında H.  Ü. A. D. Konservatuvarı’na girmeye hak kazanarak Meral Vural Leblebicioğlu ile   obua, Simay Civelek ile korropetisyon çalışmaya başladı. Evaristo Casonato ve Albrecht Mayer' in Masterclasses’larına aktif olarak katıldı. 2016-17 yıllarında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası şef Hasan Niyazi Tura,  Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası şef Naci Özgüç ve Burak Tüzün, H.Ü.A.D.K Gençlik Senfoni Orkestrası şef Murat Göktaş, Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası şef Barış Demirezen, TED Senfoni Orkestrası şef Ahmet Ünlü,  Orchestre Des Jeunes De La Méditerranée (Uluslararası Akdeniz Gençlik Orkestrası) şef Pablo Heras-Casado ile Festival AİX-EN-PROVENCE Kapsamında Grand Theatre de Provence Fransa’da, Türk Yunan Gençlik Orkestrası Oda Müziği grubu, Türk Yunan Gençlik Orkestrası şef Zoe Zeniodi ile Rodos, Girit, Elefsina ve Atina’da konserler vermiştir.  Halen H. Ü. A. D. Konservatuvarı’nda Meral Vural Leblebicioğlu ile obua , Simay Civelek ile korropestisyon Sedat Civelek ile oda müziği çalışmalarına devam etmektedir.

Gülcesu SÖNMEZ - obua, 1997 yılında Ankara’da doğdu. 2008 yılında H. Ü. A. D. Konservatuvarı’na girdi. Burada Meral Vural Leblebicioğlu ile obua çalışmalarına başladı. 2015 yılında Evaristo Casonato’nun Masterclass’ına katıldı. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Hacettepe Senfoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası gibi çeşitli orkestralarda çaldı ve bu orkestralarla yurtiçi ve yurtdışında çeşitli konserler verdi. 2013 yılında Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrasının sınavlarına girerek burda çalmaya hak kazandı. Cem Mansur şefliğindeki bu orkestra ile yurtdışında festivallere katıldı ve konserler verdi. Rengim Gökmen, Erol Erdinç, Cem Mansur, Orhun Orhon, Burak Tüzün, Sunay Muratov, Kutay Maktay ve Cem-i Can Deliorman gibi şeflerle çalıştı. 2016 yılında Hacettepe Senfoni Orkestrası ile J. W. Kalliwoda’nın Fa majör konçertinosunu solist olarak seslendirdi. Bunun dışında oda müziği konserleri verdi. Ahter Destan şefliğindeki   Ankapella gençlik korosunda koristlik yaparak yurtdışında konserler verdi ve birincilik ödülünü aldı.  Sedat Civelek ile oda müziği çalışmaları yaptı. Halen H. Ü. A. D. Konservatuvarı’nda Simay Civelek ile korepetisyon, Sedat Civelek ile oda müziği ve Meral Vural Leblebicioğlu ile obua çalışmalarına devam etmektedir.

İlker Yiğit GÜL - şan, 1998 yılında Ankara'da doğdu. 2006 yılında, Ahter Destan yönetimindeki Devlet Çoksesli Çocuk Korosu'nun sınavlarını kazandı. Yine Ahter Destan yönetimindeki Ankapella Çoksesli Gençlik Korosu'yla birlikte ülke içi ve ülke dışında birçok konserler verdi. Yine bu koroyla katıldıkları uluslararası yarışmalarda ülkemiz adına birçok ödül kazandılar. Lise son sınıftayken, Ahter Destan'la şan çalışmalarına başladı.

2015 yılında H. Ü. A. D. Konservatuvarı Opera Anasanat Dalı’nın sınavlarını kazanarak Serkan Kocadere ile şan çalışmalarına başladı. Okula girdiği tarihten itibaren çeşitli oda müziği konserlerinde yer aldı. 2016 yılından bu yana Pekin Kırgız ile çalışmalarına devam etmektedir.