Left Side Event

1 KASIM MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ GÜNÜ VE

MUSIKÎ MUALLİM MEKTEBİNİN 98. AÇILIŞ YILI

ANKARA'DA AÇIKOTURUM VE KONSERLE KUTLANIYOR

99. kuruluş yılını kutladığımız Cumhuriyet Türkiye’sinde, müzik öğretmenliği bölümlerinin, konservatuvarların temeli olan ve Atatürk’ün uzak görüşlülüğüyle değerli müzikçimiz ve İstiklâl Marşı bestecimiz Osman Zeki Üngör’ün yönetiminde 1924 yılında Ankara’da kurulan Musıkî Muallim Mektebinin açılış günü olan 1 Kasım 2018 yılından bu yana ülkemizde “MÜZİK ÖĞRETMENLİĞİ GÜNÜ” olarak kutlanıyor.

2022 yılı 1 Kasım Müzik Öğretmenliği Günü, Müzik Eğitimcileri Derneği, Sevda Cenap And Müzik Vakfı ve Ankara Devlet Konservatuvarlılar Derneği tarafından Mamak Belediyesinin katılımı ve desteğiyle; Musıkî Muallim Mektebinin doğrudan devamı olarak kurulan Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi GSE Bölümü Müzik Anabilim Dalının ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarının katılımlarıyla, Cebeci semtindeki tarihî Musıkî Muallim Mektebi binası salonunda kutlanacak.

1 Kasım 2022 Salı günü saat 17.00’de “Halkın Nitelikli Sanatı Yaşama Hakkı Yönünden Müzik Öğretmenliği” konulu açıkoturumla başlayacak olan kutlama etkinliği, aradan sonra 19.30’da konser ile devam edecek.

Duayen Müzik Eğitimcisi ve MÜZED Onursal Başkanı Prof. Dr. Ali Uçan‘ın yöneteceği açıkoturumda GÜ Gazi Eğitim Fakültesi GSE Bölümü Müzik Eğitimi ABD Başkanı Prof. Dr. Aytekin ALBUZ, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar ALPAY YÜKSEL, Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet DÜĞMECİ, HÜ Ankara Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Cenk GÜRAY, ADK-DER Başkan Yardımcısı Prof. Bige Bediz KINIKLI ve MÜZED Genel Başkanı Refik SAYDAM konuşmacı olarak dinleyicilere seslenecek.

Şef Mehmet Efe yönetimindeki Gazi Gençlik Oda Orkestrası, Antik Tınılar Oda Müziği Grubu ( HÜ Ankara Devlet Konservatuvarı) ve Halide Zehra Onat yönetimindeki MÜZED Faik Canselen Öğretmenler Korosu, repertuvarlarındaki yapıtları seslendirecekler.

1 Kasım Müzik Öğretmenliği Günü Kutlama Etkinliği, TARİHÎ MUSIKÎ MUALLİM MEKTEBİ MUHSİN ERTUĞRUL SAHNESİ’nde (Talatpaşa Bulv. No: 167 Cebeci/ANKARA adresindeki Mamak Kültür Merkezinde yapılacak.

1 Kasım 2022 Salı Günü Musıkî Muallim Mektebinin kurucusu ve İstiklâl Marşı’mızın bestecisi Osman Zeki ÜNGÖR, İstanbul Üsküdar Karacaahmet Mezarlığındaki kabri başında anılacak. Bu anmaya katılacak kişi ve kuruluşlar, MÜZED İstanbul Şube Başkanı Selçuk İŞCAN başkanlığında Karacaahmet Mezarlığının Şakirin Camiinin bulunduğu giriş kapısında 1 Kasım salı günü saat 11.00‘da toplanacak.

Düzenleyici ve katılımcı kuruluşlar bütün müzik eğitimcilerini ve müzikseverleri 1 Kasım Müzik Öğretmenliği Günü kutlama etkinliğine davet ediyorlar.