Keman & Piyano Duo Konseri

Hazal Zübeyde Hasırcıoğulları - piyano

2003 yılında Ankara’da doğdu. 4 yaşında amcası Prof. Selahattin GÖRSEV ve babası Cenan HASIRCIOĞULLARI ile solfej ve piyano eğitimine başladı. 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nı kazandı.

2018 yılında Trt Ankara Radyosu Çoksesli Gençlik Korosu’na kabul edildi. 2018-2019-2020 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Gençlik Senfoni Orkestrası ve Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın birçok konserinde yer aldı. Bu konserler sayesinde Burak TÜZÜN, Orhun ORHON ve Barış DEMİREZER gibi şeflerle çalıştı.

2019 yılında Prof. Ersin ONAY ve aynı yılın Temmuz ayında Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nde Francesco LIBETTA, Konstanze EICKHORST ve Gülsin ONAY gibi usta piyanistlerin ustalık sınıflarına aktif olarak katıldı. Aynı yılın Haziran ayında TRT Radyo-3 “Genç Yetenekler” programına konuk oldu.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Öznur ORBAY, Sibel ÖZGÜN ve Sanem BERKALP gibi öğretmenlerle çalıştı. 2022 yılının Ocak ayında, CSO Ada Ankara’da düzenlenen “Gülsin ONAY ve Öğrencileri” konserinde yer aldı. Aynı yılın Mayıs ayında “Genç Solistler Konseri” kapsamında Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası ile W.A. MOZART’ın 21. Piyano Konçertosu’nu seslendirdi. 2022 yılının Aralık ayında Rus Piyanist Ksenia NOSIKOVA ve 2023 yılının Mart ayında Rus Piyanist Natasha KISLENKO ile çalıştı.

Yazar Menekşe Tokyay’ın “Harika Gençler” yazıları için röportaj verdi. Solo kariyeri haricinde oda müziği çalışmalarını Elif AKAR KOSMAN, Evrim TURAN, Ols CINXO ve Feza GÖKMEN ile yaptı. 2022 yılından beri Sevda-Cenap And Müzik Vakfı bursiyeri, TED Senfoni Orkestrası’nın piyanisti, TEMA Vakfı Gönüllüsü ve UNICEF Çocuk Hakları Atölyesinin bir üyesidir. Lisans eğitimine halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Sanem BERKALP ile devam etmektedir.

Ayşe Dursun, keman

25 Aralık 2003 yılında Ankara'da doğdu. 6 yaşında Rasim Bağırov ile keman eğitimine başladı. 2010 ve 2011 yıllarında Ankara'da düzenlenen "Klasik Müzik Eser Seslendirme" yarışmasında ikincilik ödülleri kazandı.

2012 yılında yine aynı yarışmada birincilik ödülü kazanarak büyük bir başarı elde etti.Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nın yetenek sınavını kazanarak keman bölümünde Prof. Eylem Önder ile çalışmalarına başladı. Aynı zamanda Royal Academy Of Music’in düzenlediği ABRSM sınavlarına girip, Keman ve Piyano alanında ileri seviye olan DipABRSM sertifika programını  tamamlayarak 2018 yılında diploma almaya hak kazandı.

2019 Yılında Polonya’nın Poznan şehrinde düzenlenen 16. Uluslararası G. F. Telemann yarışmasına katıldı. Özcan Ulucan, Cihat Aşkın,Yevgen Kostrytsky gibi isimlerin masterclasslarına katıldı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda düzenlenen Concertgebouw masterclass'ına katıldı. Bu masterclass sayesinde Beste Tıknaz Modiri, Marco Misciagna Michael Waterman gibi isimlerle çalıştı. Hacettepe Üniversitesi Senfoni, Bilkent Senfoni, Agora senfoni ,Hacettepe Gençlik senfoni, Musa göçmen senfoni orkestralarında yer aldı.

Naci Özgüç, Burak Tüzün, Rengim Gökmen, Orhun Orhon, Sunay Muratov, Musa Göçmen, Barış Demirezer, Erol Erdinç, Hasan Niyazi Tura, Can Okan gibi birçok önemli şef ile çalıştı.

2023 yılında Hacettepe Senfoni orkestrası ile TRT 3 “Eskiden Yeniye” adlı programda yer aldı. 2020 yılından itibaren Sevda Cenap And Müzik Vakfı bursiyeridir. Eğitimine halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarın’ da Prof. Eylem Önder ile eğitimini sürdürmektedir.

Keman & Piyano Duo Konseri Programı
D. Shostakovich Vals, No.2