TUGFO-24.07.2024-İSTANBUL KONSERİ

TÜRKİYE GENÇLİK FİLARMONİ ORKESTRASI

TÜRKİYE VE AVRUPA TURNESİ İÇİN

YOLA ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR

Üç yıldır çalışmalarını Sevda-Cenap And Müzik Vakfı çatısı altında sürdüren ve Sabancı Vakfı’nın ana destekçisi olarak kuruluşunda da büyük rol oynadığı Şef Cem Mansur’un yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), Türkiye ve Avrupa turnesine hazırlanıyor. Orkestra, 23 Temmuz - 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında Türkiye, Hollanda, İtalya ve Almanya olmak üzere 4 ülkede toplam 6 konser verecek.

Türkiye’de konservatuarlarda okuyan 16-22 yaşları arasındaki sınavla seçilen 80 genç müzisyenden oluşan orkestra, 7 Temmuz’da Sabancı Üniversitesi’nde yoğun bir kamp dönemine girdi. Türkiye’nin en dinamik orkestrası olma özelliğini taşıyan TUGFO’daki müzisyenler, Şef Cem Mansur’un yönetiminde, alanlarındaki en iyi sanatçılardan eğitim alma fırsatına sahip oluyor. Aynı zamanda profesyonelleşmeden önce orkestra deneyimi de yaşatan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, genç müzisyenlerin yurt içi ve yurt dışı festivallerde konser verme ve orkestralar arası değişim programlarından yararlanmalarını da sağlıyor.

TUGFO ile müzik şöleni 23 Temmuz’da başlıyor

İlk konserine 23 Temmuz’da Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Salonu’nda çıkacak olan TUGFO; 24 Temmuz’da İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverler ile buluşacak.

Orkestra Daniel Ciobanu ve Cem Babacan solistliğinde Berlioz, Rahmaninov, Ege Gür, Prokofiev eserlerini yorumlayacak.

Yurt dışı turnesinin ilk durağı ise 26 Temmuz’da Hollanda ve Amsterdam’daki Concertgebouw Konser Salonu olacak. 28 Temmuz’da İtalya’daki Salo Festivali’ne katılacak olan orkestra, 30 Temmuz’da İtalya’nın Venedik şehrindeki Scuola Grande di San Rocco’da müzikseverlere keyifli bir dinleti sunacak. TUGFO, sezonun son konserini 10 Ağustos’ta Almanya’nın başkenti Berlin’de Konzerthaus Konser Salonu’nda verecek.

TUGFO Konser Programı

23 Temmuz 2024 Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Salonu