SUNA KAN ANMA TÖRENİ

Devlet Sanatçısı Suna Kan’a vefatının 1. Yıl dönümde Anma Konseri

Ankara Devlet Konservatuvarlılar Derneği ( ADK-DER ) ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Keman Sanat Dalı tarafından düzenlenen ve Sevda Cenap And Müzik Vakfı’nın desteklediği anma konserinde Keman Sanat Dalı’ndan öğrenciler 6 Haziran Perşembe günü saat 19.00’da Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Resital Salon’unda Suna Kan anısına sahnede olacaklar.

ADK-DER’in 2023 yılında yapılan 2. Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması’nın tüm aşamaları ADK Beytepe yerleşkesinde gerçekleştirmiştir.

Cumhuriyetimizin Müzik alanındaki oluşumunun simgelerinden Devlet Sanatçısı Suna Kan’ın, adına yapılan Keman Yarışmaları ve anma konseri için mekân olarak -Cebeci’deki bina olmasa da- Cumhuriyetimizin ilk konservatuvarı olan Ankara Devlet Konservatuvarı’nda olması etkinlikleri daha anlamlı kılmaktadır.

Yeni nesil icracıların, genç sanatçı adaylarının bu tür etkinlerin içinde izleyici ve katılımcı olarak yer almaları hem Cumhuriyetimizin yetiştirdiği değerleri tanımalarına hem de kendilerinin de aslında bu neferlerden olduklarını fark etmelerine olanak sağlamaktadır.

Konserde Rüzgar Güngör, Öykü Ateş, Zehra Coşkun, Bilal İpteş, Nil Karabayır, Nehir Ulutan, Atlas Yılmaz, Neris Ece Atış, Hüseyin Turna keman öğrencileri olarak yer alacak, piyano eşliklerini Gulmira Tokombaeva, Ayten Türker ve Hamida Rzayeva yapacaktır.

Giriş serbesttir, bu özel konsere tüm müzik severler davetlidir.