SCA Müzik Vakfı Kadınlar Korosu

BAŞKENT KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ

SCA MÜZİK VAKFI KADINLAR KOROSU KONSERİ

Tüm olanakları ile ülkemizde çoksesli müziğin tanıtılması ve yaygınlaştırılması için hizmet eden ve gerek kurduğu çocuk ve kadınlar koroları gerekse koro şefliği eğitimleri ve koro şenliklerine katkıları ile de tanınan Sevda-Cenap And Müzik Vakfı, Cihan Can yönetimindeki Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Kadınlar Korosu ile Başkent Kültür Yolu Festivalinde yer alacak.

Ülkemizde çoksesli müziğin tanıtılmasına, benimsenmesine ve geliştirilmesine her türlü olanakları ile hizmet eden Sevda-Cenap And Müzik Vakfı bünyesinde: Kadınların müzikle üretmelerini sağlamak, Yarım kalmış eğitimlerini sürdürmek, gizli yeteneklerini ve bastırılmış duygularını açığa çıkarmak, çoksesli müziği yaymak, boş zamanları değerlendirmek, Müzikle sevgi, saygı ve dostluk ilişkileri kurmak, amacıyla 17 Kasım 1999‘da kuruldu.

Şef Cihan Can yönetiminde 17 korist ile çalışmalarına başlayan ve “Her Kadın Şarkı Söylemeli” dileğiyle herkesi kucaklayan koromuz, farklı mesleklerden ve yaşlardan, emekli ve halen aktif çalışan yaklaşık 65 korist ile çalışmalarını sürdürmektedir

Festival kapsamındaki bu konser 4 Haziran Cumartesi günü Saat: 15.00’de CSO Tarihi Binada koro severler ile buluşacak.

SCA Müzik Vakfı Kadınlar Korosu;

Koromuz 17 Kasım 1999’da; ülkemizde çoksesli müziğin tanıtılmasına, benimsenmesine ve geliştirilmesine her türlü olanakları ile hizmet eden Sevda Cenap And Müzik Vakfı bünyesinde;

- Çok sesli müziğin gelişmesine katkıda bulunmak ve yaymak,

- Hanımların müzikle üretmelerini sağlamak,

- Yarım kalmış eğitimlerini sürdürmek,

- Gizli yeteneklerini ve bastırılmış duygularını açığa çıkarmak,

- Boş zamanları değerlendirmek,

- Müzikle sevgi, saygı ve dostluk ilişkileri kurmak,

- Vakıf konserleri düzenlemek, değişik kitlelere seslenmek,

Amacıyla şef Cihan CAN tarafından kurulmuştur.

17 kişi ile çalışmalarına başlayan koro, 60 kişi ile çalışmalarını sürdürmektedir. 18 yıldır, Ankara ağırlıklı olmak üzere; yurt içi ve yurt dışında birçok konserler vermiştir.

İlk kez 2005 yılında Bulgaristan ile başlayan yurt dışı konserleri; 2009 ‘İtalya – Urbino; 2014 Nyreghaza, Macaristan; Calella, İspanya; 2015 Rusya-St. Petersburg, 2016 Hırvatistan ve 2019 Leipzig ile devam etmiştir.

Koro; Ankara, Çanakkale, Mersin ve Denizli de düzenlenmekte olan Polifonik Korolar Şenlikleri; İstanbul Uluslararası Koro Günleri Festivali’ ne katılmış ve katılmaktadır.

Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Van-100. Yıl Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Samsun-19 Mayıs Üniversitesi, çeşitli büyükelçilikler; Lions ve Rotary kulüpleri ve diğer sivil toplum örgütleri tarafından davet edilmiş ve konserler vermişlerdir.

2012 ve 2013 tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Koro Çalıştayı düzenlemişlerdir.

18 Kasım 2019 da; KORO; 20. Yılını görkemli bir konser ile kutlamışlardır. İki yıl aradan sonra 9 Aralık 2022 tarihinde ‘Dünya Korolar Günü’ne katılarak bu yıl çalışmalarına başlamıştır.

Geniş müzik yelpazesi, yaş grubu ve kadınların kimlikleri ile SCAMV Kadınlar Korosu; müziğin evrenselliğini, yaşının olmadığını, her yaşta yapılabileceğini göstermektedir.

Cihan Can;

Gazi Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü mezunu olan Cihan CAN, Ayrancı Lisesi Kültür Müdür Yardımcısı olarak yılın öğretmeni seçilmiş ve Ocak 1999'da emekli olmuştur. İlk koro yönetimi derslerini Saip EGÜZ ve Gürer AYKAL’dan alarak koro şefliğine yoğunlaşmıştır. Çocuk ve gençlik koroları kurmuş, yönetmiş ve birçok ödül almıştır. TRT’nin ve Milli Eğitim Bakanlığının çocuklara yönelik müzik eğitimi programlarında çeşitli görevler üstlenmiştir.

Millî Eğitim Bakanlığının il ve ilçe bazında eğitim öğretim programlarının hazırlanmasında, yarışma ve şenlik organizasyonlarında çeşitli görevler yapan Cihan CAN, kurduğu iki koro ile (Sevda Cenap And Müzik Vakfı Kadınlar Korosu ve Farkındalık Korosu) çalışmalarını sürdürmektedir. Çağdaş Türk kadını kavramına sahip çıkarak, CUMHURİYET KOROLARI organizasyonlarında yer almış ve Türkiye Polifonik Korolar Derneğinin düzenlediği değişik illerdeki korolar şenliklerine aktif olarak katılım sağlamıştır.

'BÜTÜN KADINLAR ŞARKI SÖYLEMELİDİR’ sloganıyla müzik yolculuğuna devam eden Cihan Can, başından itibaren ‘100 Kadın’ olmayı hedeflemiş ve 2019 yılında koronun kuruluşunun 20.yılını kutlarken bu hedefine ulaşmıştır.