Atölyede Pişenler

ATÖLYEMİZDE PİŞENLER

9 Ekim- 13 Kasım 2018

Yeşim Şengil Sanat Atölyesi" çatısı altında üreten sanatçıların bu yıl ikincisi düzenlenecek "Atölyemizde Pişenler 2" adlı karma seramik sergisi, 9 Kasım Cuma günü, saat 18.30’da, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın sanatsal buluşma noktası olan And Sanat’ta (Tunalı Hilmi Cad. No:114/26) açılacak.

Sergiye katılanlar,  İlknur Taymaz, Ayşe Saray, Hatice Okan, Suna Kabasakal Coutignies, Emine Bozkurt, Gönenç Bilge, Zeynep Akyol ve Naz Akyol,  kendi mesleki alanları dışında da üretmek ve paylaşmaktan mutluluk duyan yenilikleri denemekten ve öğrenmenin bitmeyen bir yolculuk olduğuna inanan meslek insanlarıdır.

Atölye 2013’te Yeşim Şengil tarafından, sanat alanında kendini geliştirmek  isteyenlerle bilgi ve beceri paylamak amacıyla kurulmuştur.  Sergiye katılanlar  “Bu sergi ile  kaliteye ve özgün fikirlere önem vererek ürettiğimiz çalışmalarımızın izleyiciyle buluşmasını, bu sayede üretim enerjimizi ve motivasyonumuzu artırmayı amaçlıyoruz” diyerek sanatseverleri sergiye ve atölyeye davet ediyorlar.

Yeşim Şengil, ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde Mimarlık ve Restorasyon eğitimi almıştır. Mesleki çalışmalarının yanı sıra her zaman görsel sanatlarla ilgilenmiştir.

2004 yılında sanatsal çalışmalarına resim tekniği dersleri alarak başlamıştır. 2009-2011 yılları arasında Kültür Bakanlığı H.Yazıcıoğlu Atölyesi’nde seramik derslerine devam etmiş, 2010 yılında Hacettepe Üniversitesi GSF Seramik Bölümü’nde Prof.C. Terwiel’in atölye çalışmalarına katılmıştır. 2011 yılında Ankara’da kendi seramik atölyesini kurmuştur.

Kültür Bakanlığı resim, heykel ve seramik sanatçısıdır, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği (BRHD) üyesidir. Çok sayıda kişisel ve karma sergilere katılmış, bir çok eseri özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.

“Atölyemizde Pişenler2 ” adlı karma seramik sergisi 9 Kasım 2018 Cuma günü açılacak ve 13 Kasım 2018 Salı gününe kadar 09.00 - 17.30 saatleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

And SANAT

Tunalı Hilmi Cad. No: 114 / 26,  1. Kat