Japonya Festivali Sonbahar 2018

Geleneksel Japon savaş davulu “Taiko” topluluğu Masa-Daiko Türkiye’de

Japonya Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın da destekçileri arasında yer aldığı 2018 Japonya Sonbahar Festivali kapsamında ülkemize gelecek olan Japon vurmalı topluluğu Masa-Daiko başta Ankara olmak üzere Nevşehir ve Kırşehir’de konserler verecek.

7 Ekim Pazar günü saat 17.30’da Türk Japon Vakfı’nda Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın desteği ve işbirliği ile festivalin  açılış  konserini,  9 Ekim Salı günü saat 18.00’de  Nevşehir  Hacı  Bektaş  Veli  Üniversitesi’nde ve 10 Ekim Çarşamba günü saat 17.00’de Kaman Kültür Merkezi’nde konserler verecek olan grup, 12 Ekim Cuma günü saat 19.00’da  Armada Hayat sokağında  festival kapsamında düzenlenen Japon Günleri ‘nde  Ankara’da halka açık vereceği konser ile Türkiye’deki son gösterilerini yapacaklar.

Çalışmalarını Kuzey Almanya'da sürdüren Japon davul grubu Masa-Daiko, geleneksel Japon savaş davulu olan “Taiko” müzisyenlerinden oluşan bir topluluktur. Masa-Daiko, 1996 yılında sanatçı ve vurmalı çalgı ustası Masakazu Nishimine tarafından kuruldu. Masa-Daiko'nun hem geleneksel Japon parçalarını hem de Nishimine kompozisyonlarını olağanüstü bir şekilde gerçekleştiriyor. Ritim ve koreografi ile buluşan performans seyirciyi büyülüyor.

Güçlü, enerjik, tutkulu ve heyecan verici gerçek bir davul patlamasına hazır olun!