Left Side Event

Aylin Möhsünoğlu

AYLİN MÖHSÜNOĞLU ile KEMAN KONSERİ

Sevda-Cenap And Müzik Vakfının Sanatla buluşma noktası And Sanat yılın ilk etkinliğine Keman konseri ile başlıyor. Konser Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü öğrencisi Aylin Möhsünoğlu ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’nda akademisyen olan piyanist, Günay Tuzkaya eşliğinde 20 Ocak Pazartesi günü saat 19.00’da gerçekleşecektir. Konserde Tchaikovsky, Beethoven, Mozart, Paganini, J. Dont bestecilerine ait eserler yer alacaktır.

And Sanat’ta gerçekleşecek olan bu konser ücretsizdir.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı etkinliklerini andmuzikvakfi.com adresinden takip edebilirsiniz.

Aylin MÖHSÜNOĞLU

1998yılında Ankara’da doğdu. Keman çalışmalarına 5 yaşında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi keman öğretim görevlisi, Arif Möhsün ile başladı. 2004 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlkokuluna kabul edildi ve Eylül 2009 yılında kadar keman çalışmalarına Arif Möhsünoğlu ile devam etti. 2009 yılında Mersin’de düzenlenen Gülden Turalı “Genç Yorumcular” Keman yarışmasına katıldı ve diploma kazandı. 2014 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarına geçiş yaptı ve keman çalışmalarına Doç. Ceylan Kabakçı ile devam etti. Hacettepe Devlet Konservatuarında düzenlenen dünyaca ünlü kemancı ve hoca İgor Pikayzen’ in ustalık derslerine seçkin öğrenci olarak katılmaya hak kazandı. 2018 yılı itibari ile  çalışmalarına Prof. Reyyan Yücelen Başaran ile devam etmektedir. 2016 yılı itibar ile Cem Mansur yönetimindeki “Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası” birinci keman grup üyesidir. Katıldığı turnelerde İtalya, Almanya, Avusturya ve Yunanistan konserlerinde yer almış. Aynı zamanda Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, Hacettepe Gençlik Senfoni Orkestrası ve Hacettepe Senfoni Orkestrası’ ın daimi üyeleri arasındadır.

Doç. Dr. Günay TUZKAYA

Günay Tuzkaya 1983 Yılında Bakü’de dünyaya geldi. Müzisyen bir ailede olması nedeniyle yeteneği erken yaşta fark edildi ve 5 yaşında Bakü Bülbül Müzik Okulunda Piyano eğitimine başladı. 2001 Yılında Bakü Müzik Akademisi Piyano bölümünü kazandı. Devlet Sanatçısı, Doç. Gülşen Annağiyeva’ nın sınıfına kabul edildi. Çeşitli Piyano ve Org konserleri verdi. Devlet Referans Komisyonu kararıyla “Üstün Başarı” diplomasıyla mezun oldu. Devlet bursuyla Türkiye’ye gelen Günay Tuzkaya, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano bölümünde Yüksek lisansa kabul edildi. Prof. Güherdal Çakırsoy’ un öğrencisi olmaya hak kazandı. 2009 yılında Yüksek Lisanstan, 2013 yılında Sanatta Yeterlik Programından başarıyla mezun oldu. Günay Tuzkaya yurtdışı ve yurtiçinde pek çok resital verdi, yarışma ve masterclass çalışmalarına katıldı. Şef Prof. Erol Erdinç yönetiminde Hacettepe Senfoni Orkestrası ile S. RACHMANİNOFF Op.18 Do minör 2.Piyano Konçertosunu, Şef Tarık Tal yönetiminde TSK Armoni Mızıkası ile F.LISZT Mi bemol majör 1.Piyano Konçertosunu, G.Gershwin “Rahpsody in Blue” eserini, Şef Şerif Can Ünver yönetiminde Başkent Oda Orkestrası ile J.S.BACH BWV 1052 Re Minör Piyano konçertosunu, 23. Kuzey Kıbrıs Uluslararası Bellapais Müzik Festivalinde Şef Levent Türkel yönetiminde TSK Armoni Mızıkası eşliğinde F.LISZT’ in 1.Piyano Konçertosunu seslendirdi. Haziran 2019’da doçent unvanını alan Günay Tuzkaya halen akademik çalışmalarına devam etmektedir.