Suna Kan-Keman Günleri

Ankara Devlet Konservatuarlar Derneği

PROF.SUNA KAN KEMAN GÜNLERİ

Ankara Devlet Konservatuarlar Derneği (ADK-DER), Çankaya Belediyesi işbirliği ve
Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın  desteği  ile Devlet Sanatçısı Profesör Suna Kan’ı Ankara’da bir hafta boyunca sürecek “Suna Kan Keman Günleri” ile anacak. Ülkemizin sanat kurumlarının yeniden kapılarını sanatseverlere açtığı bu günlerde, ADK-DER de etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor.

19-26 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan bu etkinlikler kapsamında, Ankaralı sanatseverler hafta boyunca dört seçkin konserde buluşacak.

19 Ekim 2024’teki açılış konserinde, şef Prof. Burak TÜZÜN, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi Sahnesi’nde ADK-DER Oda Orkestrası’nı yönetecek. Konserde,solist olarak  “2. Suna Kan Keman Yarışması” ikincilik ödülünü kazanan genç keman sanatçısı Ece NAMLI, Antonio Vivaldi’nin “Dört Mevsim” Keman Konçertosu’nu seslendirecek. Orkestra aynı zamanda W.A.Mozart’ın “Küçük bir Gece Müziği”ni yorumlayacak.

21 Ekim 2024, Suna Kan’ın doğumgününde, ülkemizin önde gelen orkestra şeflerinden Prof. Rengim GÖKMEN, Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nı, Suna Kan’ın doğum günü’nde büyük sanatçıya ithaf edilen konserde yönetecek. Bu özel konser, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek. Konserin solistleri, keman sanatçıları Tayfun BOZOK ve Derya BOZOK olacak. İkili, Alfred Schnittke’nin İki Keman İçin Konçertosu’nu seslendirecekler. Ayrıca konserde, Sergei Prokofiev’in Romeo ve Jüliet Balesi 1. ve 2. Süitlerden seçilmş orkestra eseri de dinleyicilere sunulacak.

Bu seçkin orkestra konserlerinin ardından,” Suna Kan Keman Günleri” keman ve piyano resitalleri ile devam edecek. İlk resital, 24 Ekim 2024 tarihinde Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Solist, “1. Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması” ikincisi  Zornitsa ILARIONOVA (Bulgaristan) ve kendisine, uzun yıllar Suna Kan’ın resitallerinde de ki piyanisti Cana GÜRMEN eşlik edecek. Bu resital, haftanın etkinliklerine ivme kazandıracak.

“Suna Kan Keman Günleri”nin kapanış konseri ise, 26 Ekim 2024 tarihinde yine Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Bu konserde, “2. Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması” birincisi genç keman sanatçısı Ilgın TOP, piyanist Çağdaş ÖZKAN  resitali ile etkinlik sona erecek.

2007 yılında kurulan ADK-DER, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletimizin güzel sanatlar sevgisini her türlü vasıta ve tedbirlerle besleyerek inkişaf ettirmek milli ülkümüzdür.” sözünü ilke edinerek, ülkemizin sanat yaşamını konser, yarışma ve anma etkinlikleriyle desteklemeye ve daha ileriye taşımaya devam etmektedir. Hem manevi hem de kültürel gelişimimize katkı sağlayan dernek, ulusal ve uluslararası platformlarda ülkemizin sanatını ve sanatçılarını teşvik ederek tanıtılmasında öncü bir rol üstlenmektedir.