4. Denizli Caz Festivali

DENİZLİ CAZ FESTİVALİ’ NE KAVUŞUYOR
Hasret Bitiyor, Çeyrek Asır Sonra Yeniden Caz Rüzgârı Esecek
Laodikya’nın Işığı, Denizli’yi Aydınlatacak

İlki yirmi yedi yıl önce, 1997 yılında gerçekleştirilen “Denizli Caz Festivali”, çeyrek asır sonra Denizli halkıyla yeniden buluşuyor.

Denizli eski Belediye Başkanı ve günümüzün Büyükşehir Başkan Vekili sayın Ali Marım’ın bir kültür projesi olarak, dönemin Kültür Müdürü Halim Yazıcı’nın direktörlüğünde, yıllar önce işaret fişeği yakılan “Denizli Caz Festivali”, bu kez de “Pamukkale Filarmoni Derneği’nin yönetim ve öncülüğünde, yine Halim Yazıcı’nın direktörlüğünde sponsor kurum ve kuruluşların destekleri ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yeniden Denizli halkıyla buluşacak.

Dönemin Denizli Sanatseverler Derneği ve Yaprak Kitabevi gibi pek çok saygın kültür sanat kurum ve kuruşlarının da önemli desteğini alan Festivalimize yeniden kavuşmanın sevincini yaşıyoruz.

Laodikya’nın Işığı” temasıyla Denizli’nin farklı kültür sanat alanlarında 18-23 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Festival, bu yıl ülkemizin en önemli caz sanatçılarının yanı sıra, Hülya Tunçağ, Feridun Taşkesen, Levent Öget ve Deniz Yüksel Abalıoğlu gibi caz müziği ve kültürüne önemli katkıları olan birbirinden değerli çok sayıda sanatçı ve kültür insanına da ev sahipliği yapacak.

Denizli’nin bir kültür markası olma kararlılığında olan Festivalimiz, açılış gecesi olan 18 Eylül Çarşamba günü, Özay Gönlüm Salonu’nda Festivale katkı koyan sponsorlara sunulacak şükran plaketlerinin yanı sıra, ömrünü caz müziği ve kültürüne adayan ve aynı zamanda Türkiye’nin caz portalı Radyo Cazkolik’ in kurucusu Feridun Taşkesen’ e “Yaşam Boyu Onur Ödülü” nün takdim edilmesiyle başlayacak.

Festivalde, ülkemizin ve caz dünyasının en önemli caz sanatçılarından olan ve yakın bir tarihte kaybettiğimiz Ahmet Muaffak Falay’ın “Maffy” hayatını konu edinen, ulusal/uluslararası alanda pek çok ödüle sahip olan ve yönetmenliğini Denizlili belgesel film yönetmeni Deniz Yüksel Abalıoğlu’nun yaptığı “Maffy’ s Jazz” adlı belgesel film gösterimi ve ardından gerçekleştirilecek olan söyleşi Festivalimize ayrı bir anlam kazandıracak.

Ünü ülkemizi aşan caz gitaristlerinden Timuçin Şahin, her yaştan Denizlili müziksever ve sanatçıların katılımıyla ücretsiz olarak “Dinleme Sanatı” ve “Müzikli İletim Yoluyla Doğaçlama” adlı iki ayrı özel bir Atölye Çalışması gerçekleştirecek.

Yine alanında pek çok önemli ödülün sahibi olan caz fotoğrafı sanatçısı Levent Öget’ in “İnatçı Yanılsama” adlı özel görsel sunumu ve söyleşisi Festivalin en önemli renkleri arasında yerini alacak.

Derneğimizce canlandırılanDenizli Caz Kulübü” bünyesinde, yıl boyunca caz kültürü ve sanatıyla ilgili birbirinden nitelikli atölye, konser ve söyleşilerle benzeri atölye, dinleti ve eğitim çalışmalarımızı sürdüreceğiz

Festivalde tarihi sırasına göre konserleriyle yer alacak olan caz ve blues sanatçı ve toplulukları ise şöyle;

Eric Vloeimans & Ekbert Derix, Kerem Görsev Trio, Sedat Yüce Quartet, Onur Aymergen Quartet, Banu Küçük, Timuçin Şahin’s Re-Calibrators, Musa Güvenilir, Rustam Rahmedov Jazz Trio & Meriç Çalışan, The Old Ramblers, Mos Joe, Önder Focan Quartet, ve Festival kapanış konseri ile Kenan Doğulu-İhtimaller Caz Projesi.

Pamukkale Filarmoni Derneği’nin Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile düzenlediği bu büyük ve anlamlı Festival, 2021 tarihinde kurulan ve bugüne kadar çevre yerleşimlerden de büyük ilgi ile karşılanan 23 konser, 2 söyleşi, 2 ustalık sınıfı, 1 minikler piyano festivali düzenlemiş olan Derneğin şehrin kültür sanat hayatına ve tanıtımına armağanı olacak.

Türkiye’de ve Denizli’de birçok sanat etkinliğini düzenleyen Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nun destekçileri arasında olduğu Denizli Caz Festivali’nin  Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçiliği’nin katkı verdiği Festival açılış konserine Pamukkale Filarmoni Derneği ev sahipliği yapacak.

Z. Tıkıroğlu Açıkhava Tiyatrosu, N. Zeybekçi KKM Özay Gönlüm Salonu, Laodikya Trajan Çeşmesi, Tenis Kulübü ve Holly Stone gibi kentimizin en önemli kültür sanat merkezlerinde gerçekleştirilecek olan Festivalimizi tüm Denizli halkını sahip çıkmaya davet ediyoruz.
           Müziğin ve sanatın iyileştirici gücünde buluşmak dileğiyle.

Biletix’den temin edilebilecek biletler ve Detaylı bilgi için;

www.pamukkalefilarmoni.org

instagram.com/pamukkalefilarmonidernegi