Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Altın Madalya Serisi'nın Yeni Yayını Ayşegül Sarıca'ya Armağan

SEVDA-CENAP AND MÜZİK VAKFI ALTIN MADALYA SERİSİ
“PİYANO ÇALMAK GÜZELLİKLERDE YAŞAMAKTIR”
                                                                                  Ayşegül Sarıca

1989 yılından bu yana Vakıf kurucularımızdan Cevza And anısına, ülkemiz çoksesli müziğine olağan üstü hizmetler vermiş, uluslararası düzeyde tanınmış bir besteci, yorumcu ve/veya eğitimciye, sanat kurumu yöneticisi ya da müzik sanatı alanında etkinliklerde bulunan kamusal veya özel kuruluşlara  katkılarından  dolayı,  Vakfımızın ve müzikseverlerin şükranlarının bir ifadesi olarak “Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası” takdim edilmektedir.

Her yıl 6 Aralık akşamı gerçekleşen “Vakıf Onur Ödülü Altın Madalya Töreni”nde gelecek nesillere aktarılan bir belge niteliğindeki “Onur Ödülü Altın Madalyası Sahipleri” dizisine yeni bir kitap eklenmektedir.

2019 yılından bu yana iki yılda bir hazırlanması kararlaştırılan bu serinin yeni yayını  2018 yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası sahibi piyanist Ayşegül Sarıca için Serhan Yedig tarafından hazırlanan  “Ayşegül Sarıca’ya Armağan” kitabı okurların beğenisine sunulmuştur.

Ayşegül Sarıca’ya Armağan

“Piyano Çalmak Güzelliklerde Yaşamaktır” ifadesini bir röportajında kullanan Ayşegül Sarıca’nın öyküsünü bu kitapta belgeler, kendi anlatımı ve 40 tanığın aktardığı bilgilerin ışığında okurken yanı sıra kuşağı ve öncesindeki Türk piyanistlerin dünya sahnelerine çıkış serüvenine de tanık olacaksınız.

Ayşegül Sarıca’nın 1957  yılında  Fransa’daki  Marguerite  Long - Jacques  Thibaud   Yarışması’nda kazandığı ödül, Türk Piyanistlerin önemli uluslararası yarışmasındaki belgelenebilen ilk başarısıydı. 1959’da, aynı yarışmada, ödülünü bir adım daha ileriye taşıdı. Sonrasında, 2000’li yıllara kadar Paris, Londra, Viyana, Bonn, Moskova, Roma, Tokyo, Pekin gibi müzikle bütünleşen başkentlerde verdiği konserler hep coşkuyla alkışlandı, eleştirmenlerden övgü aldı. Ayşegül Sarıca, günümüzde de konserlerini sürdürüyor. Yüksek lisans, doktora düzeyinde öğrenci yetiştiriyor. Gelecek için kayıtlar yapıyor.

"Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası’ Sahipleri

İlk kez 1989 yılında Cevat Memduh Altar'a verilen bu ödüle ilerleyen yıllarda Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Necil Kazım Akses, İlhan Usmanbaş, Leyla Gencer, Cemal Reşit Rey, İdil Biret ve Suna Kan, Nevid Kodallı, Hasan Ferid Alnar, Ferhunde Erkin, Ferid Tüzün, Prof. Dr. Kamuran Gündemir, Hikmet Şimşek, Faik Canselen, Ayhan Baran, Prof. Dr. İhsan Doğramacı, Ayla Erduran, Gülsin Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İlhan Baran, Muammer Sun, Gürer Aykal, H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı, Ertuğrul Oğuz Fırat, Ruşen Güneş, Yalçın Tura, Turgay Erdener, Mehmet A. Başman, Ayşegül Sarıca ve Ersin Onay layık görüldü.