2024-MACARİSTAN TURNESİ

MÜZED MUAMMER SUN KOROSU

2024-MACARİSTAN TURNESİ

BASIN DUYURUSU

MÜZED Muammer Sun Korosu Türk ve Macar Dostluğunu Müzikle Yaşatmaya Katkı Sunmak Üzere Yola Çıkıyor…

"Yüzyıllık Dostluk ve İşbirliği" temasıyla kutlanan "2024 Türk-Macar Kültür Yılı" kapsamında, MÜZED Muammer Sun Korosu, Geresdlak, Szigetvár, Pécs ve Mohács’ın da içinde olduğu pekçok yerde konserler vermek üzere 15 – 23 Haziran 2024 tarihleri arasında Macaristan'a gidiyor.

Şef Dr. Atilla Çağdaş Değer yönetiminde çalışmalarını sürdüren MÜZED Muammer Sun Korosu, Macar Müzik Konseyi Başkanı ve Jeunnesses Musicales (JM) Hungary Başkanı David Zsoldos ile birlikte Sátorhely Belediyesi Başkanı Arpad Lorincz’in davetleriyle turne programını gerçekleştirecek. Koro, turne kapsamında Macaristan’da çalışmalarını sürdüren The Bartók Béla Choir ile de ortak konser verecek. Koro ayrıca Budapeşte’deki Türkiye Büyükelçiliği daveti ile bayram kutlamaları kapsamında kısa bir dinleti yapmaya hazırlanıyor.

Öncelikli hedeflerinden birisi de genç koro şeflerine deneyim kazanacakları ortamlar sağlamak olan MÜZED Muammer Sun Korosu, Türk müziğinin Macaristan’da tanıtımı ve Macar kültürüyle müziksel boyutta bir paylaşım ortamı yaratılması açısından söz konusu turne programını bir fırsat olarak görüyor. Turne programının, korodaki müzik öğrenimi gören öğrenciler, müzik öğretmenleri ve müzikseverlerin farklı bir coğrafyada zenginleştirilmiş bir deneyim yaşamalarına olanak tanıması kadar, ülkeye dönüşte edinilen deneyimin bu topraklara taşınması da bekleniyor.

Tarihsel ve kültürel açıdan, müziği Türkiye’nin önemli bir mirası olan değerli besteci ve eğitimci Prof. Muammer Sun’un kurucu şefi olduğu ve onun adını yaşattığı koro, Türk-Macar müziği arasındaki tarihsel etkileşim sürecinin bir devamı olarak nitelendirilebilecek turne kapsamında, seçkin Macar ve Türk bestecilerin eserlerini de içeren zengin bir repertuvarı oradaki dinleyicilerle paylaşacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Koro, bu projenin gerçekleşmesi için birçok konuda önemli katkı sunan Sevda-Cenap And Müzik Vakfı, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı gibi kurumların desteğinin yanısıra müzikseverlerin çok değerli katkılarıyla bu unutulmaz deneyimi yaşamak üzere gün sayıyor.

 

*Bu etkinlik, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında Avrupa Birliği desteği ile gerçekleşmiştir. İçeriğin sorumluluğu tamamıyla MÜZED Muammer Sun Korosu’na aittir ve AB'nin görüşlerini yansıtmamaktadır.