Johann Sebestian Bach

Johann Sebastian Bach
“O bir dere değil, o bir deniz”

Yazar: Erdoğan Okyay
Yayın: Sevda-Cenap And Müzik Vakfı

Baskısı Tükendi...

Barok çağı çıkışında yaşamış olan ve 65 yıllık yaşamına 1200’e yakın sayıda eser sığdırmış olan J.S.BACH’ın müziğinde tüm insanlığı kavrayan ölümünden 250 yıl sonra bile evrensel ölçekte etkinliklerle anılmasına neden olan ‘ büyüklük’ nedir?
Ödün vermeyen sanatsal ahlakı ve sonsuz Tanrı sevgisi, eserinin kusursuz olması sorumluluğunu yüklemişti ona. Her eserinde, bıkmak bilmeyen bir çabanın ve müzik için var olan bir dehanın izlerini görüyoruz.

Yaratıcılığını, sadece müziğin özünü bulmaya ve bu özü gelecek kuşaklara miras olarak bırakmaya adamış bir büyük besteci, insanlık tarihinin ölümsüz bir temsilcisidir Bach. Kitapta Bach’ın yaşamından ilginç kesitler bulacak eserini yarattığı zamana ve mekânlara tanık olacaksınız.

Dr. Erdoğan OKYAY (1933), müzik eğitimcisidir. Türkiye’de ve yurt dışında çeşitli görevlerde bulunmuştur. Halen S.C.A.M. Vakfı Yönetim Kurulu üyesidir. Bu kitap yazarın, vakıf yayınları içinde hazırladığı dördüncü kitabıdır.

Yayını satın almak isterseniz lütfen

WhatsApp: 0532 618 22 80. den iletişime geçiniz.